Groothandel biedt baankansen. | Foto: pr
Groothandel biedt baankansen. | Foto: pr Foto: pr

Groothandel in de regio biedt baankansen

Algemeen

De werkgelegenheid in de groothandel groeit in de regio Holland Rijnland nog steeds. De sector kampt bovendien nog steeds met een zeer krappe arbeidsmarkt. Voor werkzoekenden biedt de groothandel een grote verscheidenheid aan baankansen op verschillende beroepsniveaus. Dat schrijft het UWV.

De groothandel in Holland Rijnland ziet het aantal banen in zowel 2023 als 2024 met 200 banen toenemen. De teller komt hierdoor uit op 18.900 werknemers in 2024. In juli 2023 ervoer nog altijd ruim een derde van de werkgevers het tekort aan arbeidskrachten de voornaamste belemmering in de bedrijfsvoering.

Baankansen

Tussen medio 2022 en medio 2023 ontstonden in Holland Rijnland nog altijd zo’n 2.650 vacatures in de groothandel. Dat biedt baankansen voor werkzoekenden. En niet alleen als magazijnmedewerker.

De sector kent een verscheidenheid van beroepen op verschillende beroepsniveaus. Veel van de aangeboden functies zijn kansrijke beroepen voor werkzoekenden. Denk aan magazijn- & expeditiemedewerkers, monteurs, commercieel medewerkers, binnendienst, vrachtwagenchauffeurs, vertegenwoordigers & accountmanagers en productieplanners.

Uit de krant