Vlnr: Aad Otte, Jan Jansen, Henk Janssen en burgemeester Arie van Erk. | Foto: Corine Zijerveld.
Vlnr: Aad Otte, Jan Jansen, Henk Janssen en burgemeester Arie van Erk. | Foto: Corine Zijerveld.

Drie lintjes voor leden Harddraverijvereniging

Algemeen

Burgemeester Arie van Erk reikte 15 september aan drie personen in Villa Flora een Koninklijke Onderscheiding uit. 

Henk Janssen, Aad Otte en Jan Jansen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Alle drie de leden zijn actief binnen de Harddraverijvereniging ‘Hillegom en Omstreken’. Deze vereniging bestaat al 118 jaar en organiseert de Najaarsfeesten in Hillegom. 

Henk Janssen is al sinds 2003 lid van de Harddraverij en zet zich in als vrijwilliger voor allerlei hands-on werkzaamheden die gericht zijn op de jaarlijks terugkerende ‘Hillegomse Najaarsfeesten’. Daarnaast heeft hij zich In de periode 1984-2010 ingezet om jongeren op te leiden voor een loopbaan in de bouw. Ook was Henk Janssen tussen 1971 -2002 een bevlogen lid van de vrijwillige brandweer in Hillegom (Veiligheidsregio Hollands Midden). Hij heeft tijdens deze circa 30 jaar vrijwillige dienst zijn eigen leven meerdere keren geriskeerd om de Hillegomse burger te beschermen. Daarnaast is hij sinds 1991 lid van de Rotary Hillegom-Lisse. Voor zijn verdiensten is hij aantal jaar geleden benoemd tot ‘Paul Harris Fellow’. 

Jan Jansen heeft na een loopbaan van 40 jaar bij de KLM heeft hij vanaf 1993 vrijwilligersactiviteiten verricht voor de Harddraverij. Met name de vergunningsaanvragen lagen op zijn bordje. Binnen het koor Hatikwa is hij al 30 jaar penningmeester. Samen met Vocaal Ensemble Hillegom verzorgde hij optredens in verzorgingshuizen Bloemswaard en Parkwijk. In 2022 is hij mede-initiatiefnemer geweest voor een benefietconcert voor Oekraïense vluchtelingen in de Maartenskerk. Verder is hij (duo)voorzitter van de Kerkenraad van de Protestantse Gemeente en was van 1989 tot 1999 penningmeester van de Vereniging voor Protestants Christelijk Basisonderwijs.

Aad Otte nam in eerste instantie als vrijwilliger zitting in de draverijcommissie, maar hij heeft ook bijgedragen aan de evenementen-, feest- en de kermiscommissie. Hij heeft een grote rol in het elk jaar laten slagen van de draverij. De bijschrijving van de Hillegomse Najaarsfeesten en de Kortebaandraverij in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland is dankzij hem tot stand gekomen. Ook heeft hij een bijzondere rol binnen de Stichting BSA Owners Club Nederland; hij heeft bijgedragen dat deze club internationaal op de kaart werd gezet. Als lid (sinds 2002) van de Rotary Hillegom-Lisse draagt hij bij aan de realisatie van verschillen projecten voor de samenleving.

Uit de krant