Uiteraard ging burgemeester Arie van Erk op bezoek om een bos bloemen te brengen. | Foto: Annemiek Cornelissen.
Uiteraard ging burgemeester Arie van Erk op bezoek om een bos bloemen te brengen. | Foto: Annemiek Cornelissen.

Piet en Nel vieren diamanten bruiloft

Algemeen

Piet (81) en Nel (80) van Soest-Kluth vieren vandaag het feit dat zij 60 jaar geleden in het huwelijksbootje zijn gestapt.

Door Annemiek Cornelissen

Het tweetal leerde elkaar kennen tijdens een vakantie in 1960 in het Zwarte Woud. “Ik had nog nooit een meisje gehad, maar toen ik Nelly zag, toen dacht ik, haar wil ik hebben. Verder dan de polonaise kwam het niet, maar toen ik op de terugreis in de bus een lege plek ontdekte naast haar vader, nam ik mijn kans waar. Het was een lange rit van tien uur en ik slaagde erin om een uitnodiging te krijgen om in Rotterdam op bezoek te komen.”

Toen de eerste Floriade in Rotterdam werd gehouden, kreeg Piet vier kaarten. Hij vroeg zijn vriend, koppelde hem aan een meisje en samen gingen ze erheen. “Dat was een goede match, want ook zij zijn met elkaar getrouwd. Piet en Nel zijn geen onbekenden in Hillegom, ze zijn de grondleggers van de succesvolle Chocolaterie Pierre, die volgend jaar 30 jaar bestaat. Om zolang gelukkig te zijn heeft de bruid een aantal tips: “We letten goed op elkaar, zijn er voor elkaar en blijven het gezellig en beter maken.” Haar bruidegom vult aan: “Je moet gewoon steeds verliefd worden, maar dan altijd op dezelfde.”

Uit de krant