Afbeelding
Foto: Annemiek Cornelissen

‘t Pleintje stopt na 40 jaar

Algemeen zakelijk

“We hebben altijd gezegd, we gaan de veertig jaar volmaken en dat is nu gebeurd. Na de Najaarsfeesten gaan we de zaak te koop zetten en stoppen we ermee. We hebben veertig prachtige jaren gehad en van geen dag spijt gehad. Qua klanten vijf generaties mogen ontmoeten, kinderen die in de zaak kwamen en nu alweer opa en oma zijn. Wat is de tijd omgevlogen. Wat hebben we met sommige klanten een band opgebouwd, daar zijn we heel dankbaar voor”, aldus Nico (68) en Marja (65) Klinkenberg.

Door Annemiek Cornelissen

Vrijdag 1 september bestond Smultaria ‘t Pleintje 40 jaar en op deze dag werden ze overstroomd met cadeautjes, bloemen en felicitaties. Een feest was er niet maar voor iedere klant was er een jubileumtas.

Geheime recept

Iedere dag gaat het echtpaar met plezier naar het werk. “We houden van de zaak en van onze klanten. Sommigen komen iedere dag, om te lunchen of voor het avondeten. We hebben vier keer per week een daghap en daar genieten ze van. Koken doet Nico zelf en hij heeft ook een favoriete snack ontwikkeld: het Nicootje, een spies met gehakt, spek, ui, paprika en chilisaus. “Dat is echt één van onze hardlopers”. De sauzen maken Nico en Marja ook zelf. Denk dan aan de satésaus en de speciaalsaus. “Het recept geven we aan onze opvolger hoor, dat hoeven de mensen niet te missen.” Zes dagen per week zijn ze aan het werk. Al jarenlang eigenlijk. Op hun vrije woensdag stappen ze steevast op de motor, hun grote passie om te gaan toeren. “Dan bezoeken we mijn schoonmoeder, die zit in een verzorgingshuis”, zegt Nico. 

Motor of cruisen

Hij ziet het al helemaal zitten als hij gaat stoppen. “Dan gaan we lekker op de motor erop uit of cruisen en op zijn minst een keer per maand langs alle familieleden, want daar komen we eigenlijk nooit. Ik ben eigenlijk al met pensioen en daar moet ik maar eens van gaan genieten. Ik ga sowieso iedere dag lekker voor mijn vrouw koken, dat heb ik al gezegd. Het is tijd om het los laten voor een nieuwe generatie.”

Uit de krant