De winnaar in Lisse van vorig jaar. | Foto: archief.
De winnaar in Lisse van vorig jaar. | Foto: archief.

Najaar is de tijd voor kleurrijke dahlia’s in de Bollenstreek

Algemeen

regio n Niet alleen in het voorjaar is het een kleurenpracht in de Bollenstreek; maar ook in het najaar wordt de Bollenstreek steeds kleurrijker. Op vele bollenvelden worden diverse zomerbloemen gekweekt en er zijn ook diverse showtuinen te vinden waar vele verschillende bloemen goed te bewonderen zijn.

De dahlia neemt hierbij een bijzondere plek in. Deze prachtige bloem is in vele tientallen kleuren en diverse formaten te kweken. Veel zijn er tot 15 oktober rondom kasteel Keukenhof in Lisse te bezichtigen. Ook zijn dahlia’s geschikte bloemen om mooie mozaïeken van te maken.

Prijsuitreiking bij de Oude Pomp in Hillegom

Tijdens het dahlia mozaïeken weekend, dat dit jaar van 8 tot en met 10 september gehouden wordt, zullen ruim 90 verschillende dahliamozaïeken worden gemaakt en tentoongesteld in de Bollenstreek.
Vele honderden mensen starten samen met hun collega’s, vrienden, cliënten of medevrijwilliger op donderdag 7 september met het maken van vele bijzondere kunstwerken met behulp van de veelzijdige en veelkleurige dahliabloem.
Vanaf vrijdag 8 september tot en met zondag 10 september zullen al deze mozaïeken voor iedereen gratis te bewonderen zijn. Op de website www.dahliamozaieken.nl zijn diverse fiets- en wandelroutes te vinden. Wat kleinere routes per dorp, maar ook een lange fietstocht van zo’n 40 kilometer voor de mensen die alle mozaïeken graag willen zien.

 
De jury gaat op zaterdagochtend op pad om alle mozaïeken te beoordelen en heeft de moeilijke taak om een top 3 per dorp of regio te bepalen. Op zaterdag 9 september om 16.00u zal bij de Hillegomse Oude Pomp de prijsuitreiking gehouden worden. Burgemeester Arie van Erk reikt hier de prijzen uit aan de deelnemers die volgens de jury het beste scoren op totale indruk, kleurgebruik, originaliteit en afwerking. Kijk voor meer info op www.dahliamozaieken.nl

n Dahlia Mozaïekweekend van vrijdag 8 tot en met zondag 10 september

Uit de krant