Burgemeester Arie van Erk samen met de oudste bewoonster, de 89-jarige Wil, onthulde een groepsfoto. Links Jeffrey Parmentier. | Foto en tekst: AC
Burgemeester Arie van Erk samen met de oudste bewoonster, de 89-jarige Wil, onthulde een groepsfoto. Links Jeffrey Parmentier. | Foto en tekst: AC Foto:

Hartekampgroep viert lustrumfeest

Algemeen

Het wordt een feestelijke week worden voor de bewoners en het personeel van de locatie van de Hartekampgroep aan de Olympiaweg 40, want dit ‘huis’, zoals het door de leiding voor de bewoners wordt omschreven, bestaat tien jaar. Hier wonen 27 cliënten, veelal ouder wordend, met een verstandelijke beperking. 

Vandaag was de opening van de feestweek, waarbij de burgemeester een foto onthulde en een taart aansneed. Ook trompettist Jeffrey Parmentier was van de partij. Van Erk: “Ik heb net gehoord dat de buurtbewoners iedereen hier een warm hart toedragen en graag een praatje maken. Ze zijn blij dat jullie hier zijn en dat is andersom ook. Dat maakt me blij. Waar ik ook blij mee ben is dat ik hier mag zijn en ik hoop dat jullie hier nog honderd jaar mogen zitten. Dat ga ik niet meemaken, maar ik hoop er bij een volgend jubileum over 2,5 jaar wel bij te zijn.” De burgemeester wenste iedereen een fijne feestwee. Marie-José Graas van de Hartekampgroep herdacht in haar speech de bewoners die hier woonden en er niet meer zijn: “Het herinneringsbord in de gang zorgt ervoor dat we ze nooit vergeten.” Vervolgens verwees ze naar het Fonds Hartewensen wat er voor zorgde dat de feestweek plaats kon vinden. Jeffrey Parmentier was belangeloos van de partij en maakte er een feestje. Tijdens de feestweek zijn er nog andere optredens van onder andere La Donna Mobile.

Uit de krant