Afbeelding
Foto: pr

Nieuws van de Duin en Bollen Vierdaagse

Algemeen

Van donderdag 12 tot en met zondag 15 oktober is de tweede Duin en Bollen Vierdaagse. Vier dagen wandelen door de Duin en Bollenstreek. In oktober 2022 werd er voor het eerst een groot wandelspektakel gehouden. De vierdaagse voert wandelaars door alle dorpen waar de bewoners zich van hun allerbeste kant laten zien.

Verschillende starttijden

Niet iedereen start op hetzelfde tijdstip tijdens de tweede Duin en Bollen Vierdaagse. De langste afstanden mogen als eerste weg, de kortste als laatste. Alle deelnemers krijgen een eigen starttijd toegewezen. Voor alle dagen gelden de volgende starttijden:

De 40 kilometer start tussen 7.30 en 8.00 uur 

De 30 kilometer start tussen 7.30 en 8.00 uur

De 20 kilometer start tussen 8.00 en 9.30 uur

De 15 kilometer start tussen 9.30 en 11.00 uur 

De 5 kilometer start tussen 11.00 en 11.30 uur

Iedere 10 minuten starten er 200 wandelaars.

De eindtijd is 17.30 uur voor iedereen.

Hoeveel kilometers over het strand?

Soms willen mensen niet over het strand wandelen. Of soms willen ze juist graag die gezonde zeelucht van dichtbij opsnuiven. Dat kan natuurlijk. Daarom even op een rij.

Op dag 3 lopen alle wandelaars van de 15, 20, 30 en 40 kilometer ongeveer 4 kilometer over het strand richting Katwijk. En verder worden alleen de diehards van de 40 kilometer nog twee keer het strand op gestuurd. Deelnemers met een rolstoel krijgen een omleiding aangeboden.

Geen stempels maar checkpoints

Bij de Duin en Bollen Vierdaagse wordt gewerkt met elektronische checkpoints om er zeker van te zijn dat iedereen de juiste afstand en de juiste route heeft gewandeld. Pas als na 4 dagen alle checkpoints zijn gepasseerd, krijgt de deelnemer die felbegeerde medaille uitgereikt. Waar de checkpoints zijn, wordt niet bekend gemaakt.

Start/finish verhuist drie keer

De Duin en Bollen Vierdaagse start op donderdag 12 oktober voor het eerst in de Hoftuin (Hoofdstraat) in Hillegom. Een dag later wordt het hele circus verhuisd naar Lisse en op vrijdag en zaterdag staat alles weer netjes op de boulevard in Noordwijk. Wil je een dagje helpen? Stuur een mailtje naar mok@db4daagse.nl.

Start/finish moet er mooi uitzien

Tijdens het opbouwen wordt veel aandacht besteed aan de presentatie. De start- en finishlocatie moeten er mooi uitzien onder het motto ‘Alles voor de wandelaars’. Daarom zijn er veel mensen hek- en poortdoeken aan het ophangen of vlaggen en banieren. Alles om de start en finish er mooi uit te laten zien voor de wandelaars. Wil je daarbij helpen? Stuur een mailtje naar mok@db4daagse.nl.

Uit de krant