Afbeelding
Foto: PR

Jeffrey Parmentier speelt trompet op de duofiets

Algemeen

Op een vrijdagmiddag in augustus speelde de bekende trompettist Jeffrey Parmentier verzoeknummers voor drie mensen terwijl ze een stukje op de duofiets van Fietsmaatjes Hillegom Lisse fietsten. Jeffrey wil hiermee zijn volgers op sociale media inspireren ook vrijwilliger te worden en mensen blij te maken met een gezellige fietstocht. Bestuur en team van Fietsmaatjes Hillegom Lisse zijn hem hiervoor enorm dankbaar.


De zon schijnt als Jeffrey, na een proefrit om de duofiets te leren kennen, naar zijn collega-muzikant Ron rijdt. Ron speelt mondharmonica en als er muziek gemaakt wordt in Hillegom, is hij daar vaak te vinden. Toen Jeffrey hem uitnodigde om samen al spelend een rondje te gaan fietsen, zei hij meteen ja.

Bekendheid gegroeid

Jeffrey Parmentier (21) speelt al sinds zijn zevende trompet. Toen in coronatijd mensen gedwongen binnen moesten blijven, vond hij dat zo erg dat hij buiten voor de deur bij verzorgingshuizen trompet is gaan spelen. Veel mensen, ook gasten van Fietsmaatjes Hillegom Lisse, genoten daar enorm van. Vanaf die tijd is zijn bekendheid gegroeid en inmiddels heeft hij van optreden als trompettist en DJ zijn beroep kunnen maken. Nu heeft hij honderdduizenden volgers op TikTok, en veel fans op YouTube, Instagram en Facebook.

Samen fietsen

Zijn enthousiasme om mensen een plezier te doen, straalt er ook vandaag van af. “Ik vind het samen fietsen zo’n goed initiatief, daarom doe ik dit graag”, zegt hij. “Het is toch geweldig dat je zo’n grote glimlach ziet verschijnen. Dat is top!” Teamlid Leen zorgt ervoor dat Ron veilig op de duofiets plaatsneemt. Hoewel het voor Ron de eerste keer is op de fiets, zit hij al snel op zijn gemak en na de eerste bocht pakt hij met beide handen zijn mondharmonica om samen met Jeffrey “Carolientje” te spelen. Als gast hoeft hij immers niet mee te sturen, dat doet Jeffrey. Met een hand aan het stuur en de andere aan de trompet, alsof hij nooit anders deed. Vriend Bert maakt opnames van het vrolijke gebeuren, die Jeffrey tot een filmpje voor sociale media zal monteren. 

High five

De volgende toehoorder op de fiets is een mevrouw, die al gast is bij Fietsmaatjes Hillegom Lisse. Vanaf het moment dat Jeffrey begint te spelen, verschijnt bij haar een brede lach op het gezicht die niet meer verdwijnt. Behalve wanneer ze zachtjes “Tulpen uit Amsterdam” meezingt. Het privé-optreden op de duofiets wordt afgesloten met een high five. Tot slot stapt een meneer op de stoel naast Jeffrey. “Ik keek hier al weken naar uit”, zegt hij. “Ik ook”, zegt Jeffrey, “ik wist dat u mee zou fietsen.” Deze meneer en zijn vrouw fietsen samen met een vrijwilligersechtpaar elke 14 dagen op de duofiets. Even zoeken naar de woorden en dan zingt hij “Er zaten twee motten…” spontaan mee. Tussen de liedjes door maken de mannen een praatje en lachen wat af. Het kan hem niet lang genoeg duren, want de gast besluit: “Je mag volgende week weer komen hoor, ik zit klaar.”
Daarna is er voor iedereen taart bij Woonzorgcentrum Parkwijk in Hillegom om nog even na te praten en te genieten. Ook Jeffrey heeft ervan genoten. “Ik dacht dat mensen misschien wel bang zouden zijn voor het harde geluid van de trompet, maar dat was helemaal niet zo. Ik vond het echt top! Ik wil serieus proberen om ook eens gewoon met iemand op de duofiets te stappen.” Jeffrey wil zijn volgers met zijn optreden inspireren om dat ook te gaan doen.

Social media

Fietsmaatjes Hillegom Lisse is er ook voor jonge mensen die niet zelfstandig kunnen fietsen, of die zelf graag met een gast op de duofiets stappen. Er zijn in Hillegom, Beinsdorp, Lisse, Lisserbroek en De Zilk nog flink wat gasten op de wachtlijst die ook graag een fietstochtje maken. De vrijwilligersorganisatie is dan ook ontzettend blij met Jeffreys mooie enthousiaste actie. Wie benieuwd is hoe een fietsende trompettist klinkt, houdt de sociale-media-kanalen van Jeffrey Parmentier in de gaten op TikTok, Instagram, YouTube en Facebook.


Uit de krant