Het Oranjecircuit is bedoeld voor hardloopliefhebbers, van beginners tot ervaren lopers.
Het Oranjecircuit is bedoeld voor hardloopliefhebbers, van beginners tot ervaren lopers. Foto: Pixabay

Hardloopwedstrijden Oranjecircuit gaan weer van start tijdens najaarsfeesten

Algemeen

In samenwerking met de plaatselijke Oranje- en harddraverijverenigingen wordt het Oranjecircuit georganiseerd tijdens de jaarlijkse najaarsfestiviteiten in de Bollenstreek. In september 2023 zal het SPOC-circuit weer van start gaan na een aantal jaren afwezigheid. Dit jaar zal in vijf dorpen het Oranjecircuit verlopen worden. De start is op woensdag 6 september in Noordwijkerhout en de laatste loop is op dinsdag 26 september in Lisse. Daartussen zullen Hillegom, Voorhout en Sassenheim worden aangedaan. De inschrijving via Oranjecircuit.nl is inmiddels geopend.

Hardloopliefhebbers – van beginnend tot ervaren loper – worden weer aan de start verwacht. Alle wedstrijden worden gelopen op parkoersen in de dorpskernen alwaar op elk niveau een competitie tussen de atleten en atletes zal gaan losbarsten. Dit zorgt altijd weer voor veel belangstelling van de toeschouwers. Zeker ook omdat de jeugdlopen veel jonge talenten aantrekken.

Het schema van de lopen die onderdeel zijn van het circuit:
- Woensdag 6 september: Noordwijkerhout
- Maandag 11 september: Hillegom
- Vrijdag 15 september: Voorhout
- Maandag 18 september: Sassenheim
- Dinsdag 26 september: Lisse

Om voor het eindklassement in aanmerking te komen, moet men minimaal aan vier wedstrijden deelnemen. Indien men aan meer dan 4 wedstrijden deelneemt, worden de 4 beste resultaten in het eindklassement opgenomen. Er wordt gestreden in tien verschillende leeftijdscategorieën. Na elke wedstrijd wordt er een tussenklassement opgemaakt, de winnaar per categorie ontvangt 100 punten en eenieder per volgende klassering 1 punt minder. Na de vijfde wedstrijd wordt er van de vier beste resultaten een totaalklassement opgemaakt. Hierna volgt de prijsuitreiking. Het evenement kenmerkt zich door een gezellige sfeer in een fantastische ambiance.

Wie naar aanleiding van dit bericht interesse heeft gekregen in het evenement, kan de nadere informatie vinden op de website (www.oranjecircuit.nl). Voor de organisatie van dit evenement zijn vrijwilligers nodig op allerlei vlakken (verkeersregelaars, vrijwilligers voor opbouw en afbouw, enz.), zij kunnen zich melden bij spoc.organisatie@gmail.com.

Uit de krant