Afbeelding
Foto: pr

Start van de Duin- en Bollen Vierdaagse is in Hillegom

Algemeen

De tweede Duin en Bollen Vierdaagse start en finisht op 12 oktober 2023 in hartje Hillegom. Daarvoor wordt het Hof van Hillegom gebruikt, tegenwoordig bekend als het park van het gemeentehuis.

Eerste gastheer in het dorp is de SV Hillegom. Op het moderne sportpark kunnen deelnemers hun benodigdheden ophalen om vervolgens naar de officiële start te wandelen. Die is dus in de Hoofdstraat, pal voor het gemeentehuis.

Het pleintje bij de Oude Pomp wordt omgebouwd tot een groot terras, terwijl alle ondernemers zich van hun beste kant gaan laten zien. De inwoners gaan de aanwezigheid van de vierdaagse vieren door massaal de vlag uit te hangen. 

De allereerste start is om 7.30 uur, de laatste om 11 uur. De finishers van dag 1 worden in de Hoofdstraat, de laatste kilometer, verwacht en feestelijk verwelkomd vanaf ongeveer half 12.

Noordelijkste punt

De slotkilometers zijn bijna allemaal nieuw in de route. De meeste wandelaars bereiken op die eerste vierdaagsedag Hillegom via de Noorder Leidsevaart en lopen via de Margrietenlaan en Nieuweweg naar de mooie Geestgronden. 

Daar wordt op het noordelijkste puntje van de hele Duin en Bollen Vierdaagse de grens met Noord-Holland aangetikt. Om via een stukje Haarlemmerstraat en de mooie Oosteinderlaan naar de Vosse- en Weerlanderpolder te wandelen waar bij manege Hillegom de laatste chillplek van de dag is.

Abbey Road

In het dorp wordt een feestelijke ontvangst voorbereid. In het Van Nispenpark staat het Beatlesmonument. Daar wordt Abbey Road nagemaakt en kun je op de foto zoals de Beatles dat op hun beroemde platenhoes deden. Natuurlijk zijn er ondertussen hits van The Beatles te horen.

In de Hoofdstraat zorgt Ondernemend Hillegom voor een feestelijk onthaal. Alle terrassen zijn open.

Uit de krant