De winnaar van de wedstrijd in 2022.
De winnaar van de wedstrijd in 2022. Foto: Ariena van Gelderen

Doe mee aan de Bijenlandschap Fotowedstrijd 2023

Algemeen

Voor het achtste jaar op rij organiseert Groene Cirkel Bijenlandschap een fotowedstrijd. Van 13 mei tot en met 11 juni kan iedereen mooie foto’s insturen van een bij, een bijentuin of een bijenlandschap. Deelnemers maken kans op een van de drie prijzen én stellen hun ingezonden foto’s ter beschikking voor communicatie-uitingen van Groene Cirkel Bijenlandschap. Zo steunen deelnemers op een waardevolle manier dit project.

De jury van Bijenlandschap Zuid-Holland beoordeelt de ingezonden foto’s en kiest de 3 mooiste foto’s op basis van creativiteit, kwaliteit en X-factor. De jury bestaat uit Laila Driessen, burgemeester van Leiderdorp en voorzitter van GCB, Kees Mostert, ecoloog bij de Provincie Zuid-Holland, en Frank van Dam van het Rijksvastgoedbedrijf.

Bijenlandschap
In Zuid-Holland wordt door talloze partijen gewerkt aan de ontwikkeling van een bloemrijk netwerk, oftewel een bijenlandschap. De provincie Zuid-Holland heeft bijvoorbeeld de ambitie om in 2030 van heel Zuid-Holland een aaneengesloten bijenlandschap te maken. Dit aaneengesloten bloemrijke netwerk is goed voor (bestuivende) insecten, de bestuiving van wilde flora en voor andere kleine dieren en vogels die deze insecten eten. Zo zorgen we samen voor een gezonde natuur.

Fotowedstrijd
Vanaf 13 mei staat de fotowedstrijd online op de website van het Bijenlandschap. Kijk op de website! Je kunt hier je mooiste foto’s uploaden (max. 2) en delen via de sociale media. Ook staan hier de spelregels.

Uit de krant