Afbeelding
Foto: pr

Meerlanden deelt gratis compost uit op Landelijke Compostdag

Algemeen

Zaterdag 25 maart is de Landelijke Compostdag en Meerlanden doet hier traditiegetrouw weer aan mee. Bewoners van gemeenten in de regio kunnen gratis MeerCompost ophalen bij de aangewezen uitdeellocaties in hun woonplaats of gemeente.

Met deze actie bedanken Meerlanden en de gemeenten de inwoners voor hun inspanningen om GFT en etensresten te scheiden. Op deze manier kunnen zij kennismaken met een van de zes producten afkomstig uit de Groene Energiefabriek waar hun eigen GFTe wordt verwerkt tot MeerCompost.

Per huishouden kan tot maximaal 80 liter (4 zakken) compost worden meegenomen. De zakken worden uitgedeeld zolang de voorraad strekt. Op een aantal locaties zal de wethouder helpen met het uitdelen van zakken compost.

Voor de gemeente Hillegom is de uitdeellocatie Zwembad de Vosse, Vosselaan 152. Hier kun je tussen 09.00 – 12.00 uur terecht voor gratis compost.

In Lisse kun je voor de maximaal 4 zakken compost terecht bij de Milieustraat Lisse, Vennestraat 3. Het uitdelen gebeurt tussen 08.00 – 12.00 uur.

Uit de krant