Vlnr: vrijwilliger Leida Roeleven, voorzitter Fietsmaatjes Joop den Blanken, Lionslid Marcel Hölscher en fietsmaat gast Max Hölscher. | Foto: Josée Roeleven
Vlnr: vrijwilliger Leida Roeleven, voorzitter Fietsmaatjes Joop den Blanken, Lionslid Marcel Hölscher en fietsmaat gast Max Hölscher. | Foto: Josée Roeleven

Tweede fietstour Lionsclub Bollenstreek voor Fietsmaatjes

Algemeen

Na afloop van de in september 2022 gehouden eerste editie van de Lionsclub Bollenstreek fietstour voor Fietsmaatjes was al snel duidelijk dat het niet bij die eerste keer zou blijven. De weersomstandigheden zorgden voor heroïsche taferelen, maar de tussenstops en de verzorging waren van dusdanig niveau dat de meeste deelnemers bij de eindlocatie alweer zeiden uit te kijken naar de volgende editie. En die komt er nu dus aan.

Deze tweede editie gaat weer door de Bollenstreek, van start (Lisse) naar eindpunt (’t Huys Dever) over ca. 40 km, met interessante culinaire en culturele tussenstops. Deelnemers kiezen zelf hun tempo en gezelschap; de vrijwilligers van Lionsclub Bollenstreek zorgen voor een ontspannen dag met een feestelijk einde (bbq en live muziek). De starttijden zijn tussen 9.00 en 11.00 op zondag 11 juni. Ook de opbrengst van de Fietstour 2023 gaat naar de Stichting Fietsmaatjes Hillegom/Lisse, voor onderhoud en aankoop van de duofietsen, waarmee hun vrijwilligers onvergetelijke fietsmomenten verzorgen voor hun gasten. Dat zijn mensen die niet in staat zijn om zelfstandig te fietsen. “Duofietsen zijn kostbaar in aanschaf en onderhoud, dus voor ons is iedere bijdrage bijzonder welkom”, aldus Joop den Blanken, voorzitter van Stichting Fietsmaatjes Hillegom/Lisse. “Ik fiets af en toe als vrijwilliger en heb net de route van de fietstour 2023 verkend op de duofiets, samen met mijn slechtziende neef Max Hölscher en ik kan iedereen verzekeren dat het een prachtige tocht gaat worden”, laat Fietsmaatje vrijwilliger Leida Roeleven weten.

De fietstour is geen prestatietocht maar een ontspannen tour door de bollenstreek, met speciaal door Lionsclub Bollenstreek gecreëerde tussenstops en feestelijk einde op ‘t Huys Dever in Lisse. Iedereen fietst mee op zijn of haar eigen fiets. Op aanvraag zijn ook duo-fietsen beschikbaar. Meer info een aanmelden: www.bollenstreek.lions.nl.

Uit de krant