De zes moerbeibomen zijn al twee meter hoog en in parasolvorm opgekweekt. | Foto: PR
De zes moerbeibomen zijn al twee meter hoog en in parasolvorm opgekweekt. | Foto: PR Foto: pr

Nieuwe bomen in speeltuin Weerestein

Algemeen

In Speeltuin Weerestein zijn afgelopen week weer nieuwe bomen geplant om zo extra schaduw te geven tijdens zonnige zomers. Het zijn zes moerbeibomen die al twee meter hoog in parasolvorm zijn opgekweekt. De bomen zijn aangekocht met steun van stichting Zuid-Hollands Landschap.

Omdat van tevoren de gaten al waren gegraven er er assistentie terplekke was, was er zelfs nog tijd om een begin te maken met de herinrichting van het kleutergedeelte.

De dubbele wip in het kleutergedeelte werd na zo’n 70 jaar opeens gevaarlijk bevonden door de inspectie en moest weg. Hierop heeft het speeltuinbestuur besloten om deze te vervangen door iets heel anders. En dan meteen maar een spectaculair interactief modern toestel waarmee door alle leeftijden en ook door mensen met een beperking gespeeld kan worden. Zo wordt de speeltuin nog meer ‘inclusief’ en hebben verschillende fondsen een grote donatie gedaan. Voordat het zover is dat het toestel geplaatst kan worden moet er eerst plaats gemaakt worden en dienen enkele andere toestellen te worden verplaatst. Dat is een flinke klus omdat bijvoorbeeld het duikelrek met betonnen platen is verankerd en het houten speelhuisje eerst moet worden gerenoveerd (houten delen vervangen en schilderen). Het is allemaal prima te doen met voldoende hulp van het klusteam. Ook een steentje bijdragen aan de realisatie van het nieuwe speeltoestel? Kom dan bij het klusteam, waarvoor een app-groep is aangemaakt. 

Zaterdag 11 maart is het NLDoet en zijn de vrijwillige klussers volop bezig tussen 10.00 en 16.00 uur. Naast vrijwilligers in het klusteam zijn er ook toezichtouders nodig. Het is een team dat dit jaar onder andere gratis hun EHBO diploma heeft gehaald en een gezamenlijke bbq heeft gehouden. Een perfecte manier om de sociale contacten uit te breiden! 

Meer info: www.weerestein.nl.

Afbeelding

Uit de krant