Groente verbouwen in je eigen volkstuin is zeer populair.
Groente verbouwen in je eigen volkstuin is zeer populair. Foto: Pixabay

Nieuwe volkstuinvereniging ‘De Oude Beek’ in Hillegom

Algemeen

‘De Oude Beek’ is de naam van een nieuwe volkstuinvereniging in Hillegom. De initiatiefnemers, de heren De Buck en Brom, hebben de medewerking gekregen van de gemeente en kunnen binnenkort beschikken over een locatie voor ongeveer 20 volkstuinen aan de Oude Beek. 

Door Jos Draijer

Het gaat om een stuk braakliggende grond van rond de 8500 vierkante meter iets ten westen van de Van den Endelaan. Een enthousiaste wethouder Maarten Dijkshoorn (Bloeiend Hillegom): “De gemeente stelt de grond ter beschikking en deze nieuwe volkstuinvereniging De Oude Beek verhuurt de volkstuinen door aan gegadigden en neemt het beheer op zich.” 

Daarmee hoopt de nieuwe vereniging ook bij te dragen aan een oplossing voor de bestaande wachtlijst bij de twee andere, reeds bestaande volkstuincomplexen aan de Hyacinthenlaan en het Zand. Of er een stormloop op de volkstuintjes ontstaat is niet uitgesloten. Volkstuintjes zijn op dit moment namelijk erg gewild om allerlei redenen. 

Er zullen nog wel enkele aanpassingen worden gedaan om de afscheiding en toegankelijkheid te verbeteren van het nieuwe complex. “Het initiatief past in de ambitie van de gemeente om vergroening en verduurzaming te stimuleren daar waar mogelijk”, aldus wethouder Dijkshoorn.

Uit de krant