Stralende gezichten bij het salsadansen.
Stralende gezichten bij het salsadansen. Foto: Annemiek Cornelissen

Bollenstroom viert tienjarig bestaan met feestweek

Algemeen

Ontmoetingscentrum ‘Bollenstroom’ voor mensen met een haperend brein vierde deze maand zijn tienjarig bestaan en dat betekende dat er een speciale week werd georganiseerd met feestelijke activiteiten. Van maandag 23 tot en met vrijdag 27 januari stond er iedere dag iets leuks op het programma, van een dj en creatief bezig zijn tot salsadansen aan toe. Bovendien werd de gewone lunch vervangen door een dagelijks wisselende maaltijd.

Door Annemiek Cornelissen

Medewerkster Mara de Wever kijkt terug op een geslaagde week. “De mensen waren enorm enthousiast en hebben heel erg genoten. Ze hebben dingen gedaan die ze anders nooit doen of zelfs nog nooit gedaan hadden. Bij weggaan vroegen ze dan ook wanneer dit weer gedaan werd. Zo hadden we een dj die nummers uit de jaren 60 draaide. Toen zei een echtpaar: ‘Dit is ons nummer van vroeger!’ Dat is toch fantastisch? Er werden mooie herinneringen opgehaald.” 

De Bollenstroom is tien jaar geleden gestart in het voormalige pand van Woningstichting Stek. Sinds drie jaar zitten ze in het voormalige Mariaoord. Het is een ontmoetingscentrum voor mensen met een haperend brein door onder meer alzheimer, dementie en niet-aangeboren hersenletsel. Het ontmoetingscentrum is van maandag tot en met vrijdag geopend van 10.00 tot 15.30 uur. Volgens Mara de Wever ligt het aan de indicatie hoe vaak cliënten hier gebruik van kunnen maken. “Sommigen komen een aantal keren per week. We hebben nu ongeveer 35 cliënten. Dagelijks komen er hier tussen de 15 en 22.” 

De feestelijkheden werden maandag gestart met koffie met gebak. Verder bevatte het programma oud-Hollandse spellen, creatieve activiteiten, waarbij een tulpenwand werd gemaakt in de hal, die aan het eind van de week werd onthuld, maar ook veel muziek en dans. DJ Round liet de grondvesten trillen met rock-’n-roll uit de jaren zestig. Zanger Ronald zong prachtige nummers, waarbij de cliënten zelf muziek konden maken op aanwezige trommels en andere instrumenten. Operazangeres Lida deed de aanwezigen genieten en het salsadansen onder leiding van Stephan Cassidy was één groot feest. Op de laatste dag blies Jeffrey Parmentier met zijn trompet het dak eraf, beter kon de feestweek niet worden afgesloten.

Uit de krant