Het gemengde team met Ingeborg Dijkstra (rechts) roeide de oceaan over in 32 dagen, 23 uur en 53 minuten. Ze verpulverden het oude record met maar liefst 8 dagen.
Het gemengde team met Ingeborg Dijkstra (rechts) roeide de oceaan over in 32 dagen, 23 uur en 53 minuten. Ze verpulverden het oude record met maar liefst 8 dagen. Foto: Lex de Prieelle

Hillegoms oud-jeugdlid van RV Iris roeit oceaan over

Algemeen

Ingeborg Dijkstra, opgegroeid in Hillegom en oud-jeugdlid van roeivereniging Iris in Lisse, is zaterdag 14 januari in het Caribische Antigua gefinisht na het volbrengen van de Talisker Whisky Atlantic Challenge. 

In deze jaarlijks terugkerende race roeien teams van over de hele wereld de 4800 km tussen beginpunt La Gomera en eindpunt Antigua. Dit jaar deden er 43 teams mee in de enorm zware race. Hoge golven, windstoten tot 70 km/uur, blaren, spierpijn: de deelnemers werden fysiek en mentaal enorm op de proef gesteld. Bij de finish dan ook tranen van blijdschap, trots en opluchting. 

Dijkstra heeft samen met haar teamgenoten Ilja, Guus en Marcel een fantastische prestatie neergezet. Niet alleen door überhaupt de oceaan over te roeien, maar dat ook nog eens razendsnel te doen in 32 dagen, 23 uur en 53 minuten. Daarmee heeft ze het oude record voor het roeien van de race in een gemengd dames-herenteam met 8 dagen verpletterd. In het overall klassement eindigde het team als vierde, na 3 herenteams. Het viertal maakte de tocht ook om geld in te zamelen voor Ocean Cleanup, een organisatie die wereldwijd afval uit de oceanen haalt. Het doel was om € 30.000,- op te halen en ook dat doel is ruim gehaald. Daarmee is deze race in alle opzichten een groot succes geworden. 

Blijdschap aan boord.
Ze hebben 4800 km geroeid onder zware omstandigheden.

Uit de krant

Uit de krant