De Belt is volgens Bibi voor kleine(re) kinderen nog niet veilig. | Foto: Annemiek Cornelissen.
De Belt is volgens Bibi voor kleine(re) kinderen nog niet veilig. | Foto: Annemiek Cornelissen.

Leg die 06 en tablet weg, kom bij de tv vandaan en ga naar buiten

Algemeen

De Hillegomse Bibi Boterbloem uit groep 7 van IKC Vossepark is een petitie begonnen voor alle kinderen in Hillegom om een gave pumptrack baan te realiseren op een mooie plek in Hillegom. Ze denkt daarbij bijvoorbeeld aan het grasveld achter de voormalige Meer en dorp school. In deze wijk is er volgens de basisschoolleerlinge, op wat kleine speelplekken na nog niet zo heel veel voor de jeugd in de buurt om te doen.

Door Annemiek Cornelissen

Volgens Bibi is de Belt, waar al een half pipe staat, voor veel kinderen die kleiner zijn, nog niet veilig zelfstandig te bereiken. “Daar hangen ook vaak oudere kinderen rond. Heel veel kinderen in Hillegom hebben tegenwoordig stuntsteppen, een Bmx of weer een skateboard. Nu hebben we helaas niet echt een gave baan in Hillegom om daar met elkaar lekker en veilig te kunnen stunten”. 

Bibi benoemt dat er tegenwoordig op veel vakantieparken en in andere woonplaatsen vaak al dergelijke banen zijn te vinden. “Deze banen zijn geschikt voor alle fiets en skatesporten. Veel kinderen hebben deze tegenwoordig. Dat is het grote voordeel, het is laagdrempelig en bereikt een grote doelgroep. Hier kunnen de kinderen dan veilig stunten en met elkaar spelen. Nu spelen ze daar vooral mee op de straat wat soms ook erg gevaarlijk kan zijn.” Ook stimuleert het volgens Bibi om kinderen te laten buitenspelen. “Dan blijf je niet achter je tablet zitten, maar maak je buiten plezier en contact met elkaar. Op de baan zullen wel regels moeten komen. Veiligheid voorop, dus een helm op en wat ook belangrijk is, lief zijn voor elkaar en de baan schoonhouden.” 

Bibi is deze petitie gestart om te vragen bij de gemeente om deze pumptrack baan te realiseren. Uiteraard heeft ze zoveel mogelijk handtekeningen nodig om dit te realiseren. Dat kan via: www.petities.com/pumptrack_baan_hillegom.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant