Afbeelding
Foto: pr

‘Ik begrijp je beter’ op de planken

Algemeen

In het Fioretti college was deze week de theatervoorstelling: Ik begrijp je beter. Deze voorstelling was het eerste initiatief van de werkgroep Dementievriendelijk Hillegom. Door de werkgroep was, in samenwerking met de Gemeente, flink reclame gemaakt in. Er waren ruim 230 aanmeldingen voor deze gratis voorstelling van de toneelgroep Ervarea.

Het publiek werd verwelkomd door leden van de werkgroep Dementievriendelijk Hillegom. In de toneelzaal was plaats voor 250 personen, maar de opkomst was zo groot dat er losse stoelen bijgezet moesten worden.

Wethouder Karin Hoekstra benadrukte in haar openingswoord hoe belangrijk het is om informatie te krijgen over mensen met dementie en dat Hillegom, nog meer, een dementievriendelijke gemeente wordt. De toneelvoorstelling is een unieke humoristische voorstelling die volledig gaat over (omgaan met) dementie: De dementie van Jet en Harrie in dit geval. Alles lijkt goed te gaan als Jet en Harrie samen met pensioen gaan, totdat er dingen gebeuren die Harrie een niet-pluis gevoel geven. Jet blijkt te lijden aan dementie. De voorstelling gaf het publiek een inkijk in het leven met deze ziekte, soms met een lach en soms met een traan. 

Na afloop van de voorstelling was er gelegenheid om, met een aangeboden drankje in ontspannen sfeer te praten met elkaar. Ook waren de leden van de werkgroep beschikbaar voor vragen en was er een tafel met informatiefolders van Alzheimer Nederland. De leden van de werkgroep waren blij met de positieve reacties van het publiek. Het publiek vond het toneelstuk informatief, maar zeer zeker ook humoristisch en herkenbaar. De Werkgroep Dementie Vriendelijk Hillegom kijkt terug op een zeer geslaagde eerste publieke bijeenkomst.

Meer info via de mail: dementievriendelijkhillegom@gmail.com. (Tekst met dank aan Simone Mooyekind.)

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant