Kortebaanrace in 2019. | Foto: PR.
Kortebaanrace in 2019. | Foto: PR.

Veel kwaliteit aan de start bij kortebaan in Hillegom

Algemeen

Dertien paarden deden mee aan de kortebaan van Hillegom, vrijdag op de Meerlaan. De organisatie hoopte op het maximale aantal van zestien, maar mede vanwege het drukke koersprogramma hebben er niet meer trainers en eigenaren ingeschreven. Dit zegt weinig over de kwaliteit van de koers. Er deden immers volop toppers mee. 

De kortebaan van Hillegom zit ingepland tussen Enkhuizen (donderdag) en Medemlik (maandag). Tel daar een druk programma op de langebaan bij op en de trainers en eigenaren moeten keuzes maken waarvoor ze hun paarden inschrijven. Voor alle organisaties is het daarom spannend op welk deelnemersaantal zij uitkomen.

Blikvanger

De blikvanger in Hillegom was Southwind Raptor, de huidige koploper in het klassement ‘Paard van het jaar’. De ruin won de kortebanen in Warmond en Santpoort en boekte meerdere ereplaatsen. Met zijn vaak geslaagde inhaalraces is hij één van de absolute smaakmakers van het seizoen.

De succesvolle Stal de Groningers reist met Epoque, Chief One, Ronny Brandt en Happy New Day af naar de Meerlaan. De eerste drie wisten dit seizoen al een kortebaan te winnen, waarvan Chief One zelfs twee keer. Happy New Day is de nummer twee van IJmuiden. Ook in Hillegom maakt Stal de Groningers een goede kans op de overwinning.

Interessant is de deelname van Ferran Convital en Haley Vredebest. Beide paarden maakten veel indruk tijdens hun debuut in Voorschoten, waar zij respectievelijk als tweede en vijfde eindigden. Sindsdien kwamen zij niet meer op de kortebaan in actie. Wanneer zij hebben geleerd en verbeteren, liggen er grote mogelijkheden.

Deelnemersveld en tips

Het volledige deelnemersveld staat op www.kortebaandraverijen.nl

De kortebaandraverij op de Meerlaan is het hoogtepunt van de Hillegomse Najaarsfeesten die duren van zaterdag 10 september tot en met zondag 18 september. Kijk voor een overzicht met alle activiteiten op www.harddraverijvereniginghillegom.nl

Uit de krant

Uit de krant