Afbeelding
Foto: pr

33e Reuzenbol: De Oude Duinen

Algemeen

Er is in Hillegom opnieuw een Reuzenbol onthuld. Dit keer vond de plechtigheid plaats bij Nord Lommerse Flower Bulb Group.

De Reuzenbol werd onthuld door Peter en Erik Lommerse, twee van de vier neven van de huidige derde generatie, die toevallig ook op 1 juli 2022 gezamenlijk 100 jaar ondernemer zijn. Al vrij snel kwamen de telers erachter, dat bloembollen het best gedijen op zandgrond. Daarom zijn er in het verleden stukken duin afgegraven voor de grootschalige bloembollenteelt. 

Duinen en bollenvelden horen dus bij elkaar! Kunstenares Judith van der Meer uit Warmond, heeft het duinlandschap uit onze streek prachtig op deze Reuzenbol geschilderd.

80 bollen tussen Leiden en Haarlem

Erik Lommerse (directeur Nord Lommerse): “Nord Lommerse Flower Bulb Group is een familiebedrijf, wat sinds 1929 actief is in de bloembollen en is gevestigd aan de noordelijke gemeentegrens van Hillegom. De unieke locatie grenzend aan het Lokhosterduin laat nog duidelijk zien dat de bloembollenvelden door afgraving zijn ontstaan. Dit verklaart ook de keuze van het thema van de Bol: ‘De oude duinen’. Met deze bol zijn er 33 Reuzenbollen geplaatst in de bollenstreek.

Fietsroute van 125 km

Van Leiden tot aan Haarlem worden zo’n 80 Reuzenbollen geplaatst. De verhalen achter deze bollen en de kunstwerken zelf zijn een mooie nieuwe toeristische attractie voor de streek. Alle bollen samen vormen een fietsroute van uiteindelijk 125 km. Folders over de fietsroute zijn af te halen bij Museum de Zwarte Tulp in Lisse. De hele route is ook te bekijken op de website: www.gildemeestersbollenstreek.nl

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant