Begeleiders vertellen de deelnemers informatie over de routepunten. | Foto: Corine Zijerveld.
Begeleiders vertellen de deelnemers informatie over de routepunten. | Foto: Corine Zijerveld.

Op pad met Vrienden van Oud Hillegom

Algemeen

Stichting Vrienden van Oud Hillegom gaat woensdagavond 6 juli van start met de jaarlijkse zomeravondactiviteiten. In totaal zullen de vrijwilligers van de Vrienden vijf woensdagavonden in juli en augustus een route fietsen of wandelen waarbij de begeleiders allerlei informatie vertellen over de routepunten. 

Woensdagavond 6 juli is de kick-off met de Oorkonde-fietstocht. Dat is een route langs een selectie van panden aan wie in de voorbije jaren de Oorkonde van de Vrienden van Oud Hillegom is toegekend. Er zijn 27 oorkondewinnaars waaruit gekozen is dus ook voor eerdere deelnemers valt er iets nieuws te ontdekken.

Op 20 juli organiseren is de Wandeling Rond en door het Van Nispenpark die voert door het beschermd dorpsgezicht, langs het kerkhof en de locatie van de vroegere schuilkerk. Op 3 augustus volgt dan de Centrumwandeling, op 17 augustus volgt de fietstocht Kunst en cultuur en op 31 augustus wordt afgesloten met de Villa-route wandeling

De starttijd is iedere keer om 19.00 uur. Start- en eindpunt is Kwekerij Veelzorg aan de Stationsweg 131. Deelname kost 5 euro en dat inclusief een versnapering na afloop in de Holkamer. Aanmelden is niet nodig.

Alle activiteiten en evenementen staan ook vermeld op www.vriendenvanoudhillegom.nl. Bij twijfelachtig weer: check de site of de activiteit doorgang vindt.

Uit de krant