Logo dehillegommer.nl
Foto: ac

Voor de derde keer Sport- en Beweegfestival

In de Hoftuin werd zaterdag 2 juli voor de derde keer het Sport en Beweegfestival gehouden.

De organisatie was net als voorgaande keren weer in handen van het team Hillegom in Beweging en Hillegom Marketing. Ook was Healthy Hillegom dit jaar voor het eerst betrokken bij het evenement. Tevens heeft de gemeente haar steentje bijgedragen. In de Hoftuin stond het bol van de activiteiten. Tal van organisaties en verenigingen waren present en zij stonden garant voor activiteiten voor jong en oud. 

Om 12.00 uur werd het evenement officieel geopend door wethouder Jan van Rijn, die het belang van sport en beweging voor jongeren, maar ook ouderen onderstreepte. Ook was het aan de wethouder om de winnaar van de FairPlay Bokaal bekend te maken. Deze keer waren er drie genomineerden: Macha Borst - Balletschool Martha de Rijk, Jorja Ekkendonk - Sport in de buurt en Mika van Trigt - BV Hillegom ‘85.

De bokaal werd gewonnen door Mika van Trigt. Er was echter nog een officieel gebeuren: de gemeente Hillegom werd uitgeroepen tot Jogg gemeente, hetgeen betekent dat gezond voor jongeren een heel belangrijke plek gaat innemen. Deze organisatie bouwt landelijk, lokaal en Internationaal aan een netwerk om samen de leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder te maken. Om het nog officiëler te maken was het aan de wethouder om deze overeenkomst te tekenen. Ook de wethouder maakte een rondje Hoftuin. 

Zo was onder andere Fit4Lady aanwezig, die demonstraties gaf. De kinderen konden lasergamen. Zowel Welzijnskompas en Welzijnskwartier waren aanwezig. Healthcoach Marjolein gaf voorlichting over gezonde voeding. De kinderen konden skaten en steppen op een speciale baan. De muziekschool gaf een aantal optredens. Martha de Rijk en Jahn gaven demonstraties en er was veel voor de work outs kickboksen van Train 2 Inspire. DJ Jeffrey Reeb zorgde voor de muziek. In de Haven konden men surfen. Kortom: een groot sport en spelfestijn, waar jong en oud van hebben genoten.

Meer berichten