Logo dehillegommer.nl
Ook de uitvoering van de ballerina's van Balletschool Martha de Rijk kon rekenen op veel toeschouwers. | Foto: Tony Whelan.
Ook de uitvoering van de ballerina's van Balletschool Martha de Rijk kon rekenen op veel toeschouwers. | Foto: Tony Whelan.

Hoftuin in romantische setting

De Hoftuin bruiste zondag 3 juli weer van de gezelligheid en dat had alles te maken met een evenement georganiseerd door de Hillegomse Harmonie Kapel: het Romantique festival, dat voor de vierde gehouden werd. De belangstelling was overweldigend. Het festival werd om 13.00 uur officieel geopend door wethouder Karin Hoekstra.

“Wat fijn dat Romantique nu eindelijk door kan gaan en wat een mooi en uitgebreid programma! Niet alleen de HHK is van de partij, maar ook Shantikoor ‘t Bollenhart, Quintette a vent l’Artiste, het HE Koor, de Hillegomse Muziekschool en Balletschool Martha de Rijk.”

Vorige keer had de wethouder aangegeven dat het haar leuk zou lijken om poëzie te horen of de dorpsdichter te zien. De dorpsdichter Amanda van Diemen was verhinderd, maar had wel een speciaal gedicht gemaakt dat door de wethouder werd voorgelezen met als titel “Levensgeluk”. Hoekstra zei onder de indruk te zijn van de grote opkomst en nog meer van de kostuums waarin vele bezoekers zich hadden gestoken. Ook een aantal kinderen waren prachtig verkleed; al met al een mooie bijdrage aan de bijzondere romantische sfeer! Zelf meegenomen picknickmanden en -kleden en de her en der in de hoftuin neergelegde hooibalen maakten het plaatje compleet. Aan het einde van de middag was er een grande finale, waarbij alle gezelschappen een gezamenlijk optreden verzorgden.

Meer berichten