Logo dehillegommer.nl
Vlnr: vrijwilliger Jeroen v Rooden, Heleen Laban (Paspartoe), Johan de Jong (Paspartoe) en Laura v Eeuwijk. | Foto: AC
Vlnr: vrijwilliger Jeroen v Rooden, Heleen Laban (Paspartoe), Johan de Jong (Paspartoe) en Laura v Eeuwijk. | Foto: AC

Traditionele tuinwerkdag in de Groeituin van Welzijnskompas

De Groeituin van Welzijnskompas Hillegom-Lisse stond zaterdag 2 juli ruimschoots in de belangstelling. Niet alleen was het de traditionele tuinwerkdag, ook maakte de tuin deel uit van het project Fiets zoekt groen, hetgeen betekende dat deze locatie, gelegen aan de Oude Beek was opgenomen in de route. 

Door Annemiek Cornelissen

Om het nog leuker te maken was cadeauwinkel Paspartoe van ’s Heerensloo in Hillegom uitgenodigd met een kraampje. Zij verkochten zelfgemaakte producten voor de tuin. Er waren zowaar kunstwerken bij, die door de deelnemers vol trots werden verkocht. 

Fiets zoekt groen werd georganiseerd door De Groene Uitdaging en tijdens de route werden diverse tuinen bezocht in de Bollenstreek. In Hillegom waren dat buiten de groeituin aan de Oude Beek, ook het Julianapark en de Heemtuin. De Groeituin aan de Oude Beek bestaat volgens Laura van Eeuwijk van het Welzijnskompas uit een belevingstuin en een biologische tuin, die worden onderhouden door inwoners van Hillegom en Lisse, onder de vlag van het Welzijnskompas. 

De Groeituin bestaat nu twee jaar. “In de tuin groeien bloemen, groenten en kruiden. Maar het project is ook in het leven geroepen om mensen te laten groeien, om hun talent de ruimte te geven of om te werken aan herstel na bijvoorbeeld een burn-out.” De vrijwilligers waren zaterdag aanwezig om over hun werk te vertellen en rondleidingen te geven. De tuinwerkdag is een maandelijks terugkerend gebeuren dat iedere eerste zaterdag van de maand wordt gehouden. Tijdens deze dag kunnen belangstellenden een kijkje komen nemen, of zich aanmelden als vrijwilliger. “We hebben altijd vrijwilligers nodig, want het is een behoorlijk grote tuin. Men kan kiezen voor het onderhoud ervan de belevingstuin of de moestuin, het ligt eraan waar de liefde van de vrijwilliger ligt.” De eerstvolgende tuinwerkdag is in september. Volgende maand wordt deze niet gehouden in verband met de vakantie. Op het moment werken er tien vaste vrijwilligers en zijn er vijf vrijwilligers die af en toe komen helpen. 

Welzijnskompas is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Zij kunnen zich aanmelden via c.french@welzijnskompas.nl.

Meer berichten