Een aantal Oekraïners wilden graag op de foto. | Foto: PR.
Een aantal Oekraïners wilden graag op de foto. | Foto: PR.

Koor overhandigt cheque voor Oekraïense vluchtelingen

Algemeen

Twee koren uit Hillegom, het Vocaal Ensemble Hillegom en Hatikwa, gaven vorige week een benefietconcert voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Ze zongen een mooi bedrag bij elkaar in de Maartenskerk.

Jan Jansen en Wil van der Ploeg overhandigde namens beide koren de cheque bij Lowietje in Lisse. Op deze locatie worden Oekraïense vluchtelingen opgevangen. Johan van Weeghel en Carlijn French, werkzaam bij Welzijnskwartier en Welzijnskompas en beide actief op de opvanglocatie, namen de cheque in ontvangst. Carlijn: “Wat geweldig dat de koren bijna 2400 euro hebben ingezameld! Ik dacht nog even dat het moeilijk zou zijn om een Oekraïense bewoner bij het uitreikmoment te betrekken, maar niets bleek minder waar. Ze waren hartstikke enthousiast en kwamen van alle kanten aangerend voor het fotomoment.

Wat leuk om te zien! We kunnen van het ingezamelde bedrag heel veel moois doen voor de mensen die hier verblijven. Wensen en behoeften worden in persoonlijke gesprekken verzameld. Zo is er bijvoorbeeld een man van 65 jaar die in Oekraïne bijna dagelijks zwom. Wat zou het mooi zijn als we voor hem een zwemabonnement kunnen kopen van het ingezamelde geld. 

Op deze manier hopen we heel veel mensen blij te kunnen maken en te zorgen voor kleine geluksmomentjes in de voor hen zo onzekere en moeilijke tijd. Waanzinnig bedankt!”

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant