De kinderen Mattijs, Isabella, Musda en Jason met achter hen Friedeke van der Lei en Liene Goedhart. | Foto: Annemiek Cornelissen.
De kinderen Mattijs, Isabella, Musda en Jason met achter hen Friedeke van der Lei en Liene Goedhart. | Foto: Annemiek Cornelissen.

Feestelijke opening IKC Vossepark

Onderwijs onderwijs

De sleuteloverhandiging was al op 10 maart. Nu na een paar maanden gedraaid te hebben, was het vrijdag 13 mei tijd voor de officiële opening en dat werd een groot feest: in het nieuwe integraal Kindcentrum (IKC) op de hoek Weerlaan/Vosselaan hebben kinderen van 0 tot en met 13 jaar een plek gevonden: basisschoolleerlingen van de voormalige Leerwinkel en de Jozefschool (tijdelijke samengevoegd in Meer en Dorp) en Wonderland Kinderopvang, die per 1 april Blos Kinderopvang is gaan heten.

Door Annemiek Cornelissen

Een groot luchtkussen, foodtrucks met poffertjes, popcorn, wraps en tosti’s, maar ook optredens, liedjes en een grote dosis gezelligheid, waren de ingrediënten voor een gezellige dag, waar ook een groot aantal ouders en opa’s en oma’s aanwezig waren. 

Aan de dag zat ook een officieel tintje, namelijk de onthulling van een speciale stoeptegel op het schoolplein en een enthousiaste openingsspeech van de directeur van het schoolgedeelte van de IKC Friedeke van der Lei.

Voorbereiding

Zij keek terug op een spannende tijd. “Wat een prachtig project en wat een uitdaging! Want de verantwoordelijkheid om hier zo’n mooi gebouw neer te zetten, in te richten en de gezamenlijke visie in werkelijkheid te brengen was en is iedere dag voelbaar.” Volgens van der Lei zijn er voorafgaand aan de realisatie jaren van voorbereiding geweest. “Het bijzondere van dit gebouw is dat door de samenwerking kinderen van drie jaar al zien waar hun plekje zal zijn op school en kan je vanaf het onderbouwplein naar boven kijken waar de midden- en de bovenbouwgroepen gevestigd zijn.” De directeur benoemde dat het ook heel belangrijk is wat de kinderen van het gebouw vinden.

‘Het mooiste is de trap’

Om de officiële opening luister bij te zetten waren een viertal leerlingen uitgekozen om hun visie op de nieuwe IKC te geven. Dat waren Musda Khaleqi, Jason Wezenberg, Isabella Kaandorp en Mattijs de Mooij en allemaal waren ze het eens: “De klassen zijn groter, de muren zijn mooi, je kan beter door de ramen kijken, het schoolplein is veel ruimer, de schommel is fantastisch en je kan lekker rennen. Maar het mooiste is eigenlijk de trap.” Ook het praktische gedeelte kwam aan bod: “Het magazijn is veel groter, we kunnen alles nu veel beter vinden.” 

Lieneke Goedhart, vestigingsmanager van het KDV en de BSO zei enorm trots te zijn op de IKC. “Onze pedagogische visie voor het IKC, die tijdens de voorbereidingen is ontstaan kunnen we nu goed in de praktijk brengen. 

We hebben in ogenschouw kunnen nemen wat de kinderen uit Hillegom anno 2022 nodig hebben op het gebied van opvang en onderwijs. Ze moeten zich veilig voelen, maar ook gezien en gehoord. IKC als kloppend hart van Hillegom, dat is een prachtig streven.”

Uit de krant