Deelnemers uit al windstreken poseren in het kleurrijke park. | Foto: PR
Deelnemers uit al windstreken poseren in het kleurrijke park. | Foto: PR

Taalcafé Hillegom geniet van Keukenhof

Algemeen

Deelnemers van heet Taalcafé Hillegom brachten vorige week een bezoek aan Keukenhof om namen van bloemen te leren.

Rond het middaguur vertrok een groep van 25 Hillegommers, oorspronkelijk uit de landen Syrië, Irak, Montenegro, Eritrea, Colombia, Vietnam, Engeland, Roemenië, Afghanistan en Bulgarije, vanaf de Bibliotheek Hillegom richting Keukenhof. Er is genoten van de bloemenpracht, het heerlijke weer en de molen die beklommen kon worden. Het Taalcafé Hillegom kijkt terug op een geslaagd uitje.

Het Taalcafé Hillegom is iedere dinsdag (behalve schoolvakanties) van 13.00 tot 14.30 uur in de Bibliotheek van Hillegom. Iedereen die beter Nederlands wil leren spreken is welkom. 

Vrijwilligers gezocht

Het Taalhuis begeleidt in Hillegom al tientallen mensen dankzij een enthousiaste groep vrijwilligers. Maar de vraag groeit. De Bibliotheek is op zoek naar enthousiaste vrijwillige Taalcoaches. Een taalcoach heeft wekelijks taalontmoetingen met iemand met een taalachterstand om op een informele manier Nederlands te oefenen.

Aanmelden als vrijwilliger kan via taalpunthillegom@bibliotheekbollenstreek.nl of www.bibliotheekbollenstreek.nl/vrijwilliger. Hier is ook meer informatie te vinden.

Uit de krant