Vlnr: Omar Ramadan en Piet de Geus, Karin Hoekstra en Paula Bernsen . | Foto en tekst : Annemiek Cornelissen.
Vlnr: Omar Ramadan en Piet de Geus, Karin Hoekstra en Paula Bernsen . | Foto en tekst : Annemiek Cornelissen.

Officiële sleuteloverdracht IKC

Onderwijs onderwijs

onderwijs n Een jaar geleden startte op de hoek Weerlaan/Vosselaan de bouw van het nieuwe IKC Vossepark. Die bouw zou ongeveer een jaar duren en dat klopte: donderdag 10 maart was de officiële sleuteloverhandiging. Wethouder Karin Hoekstra ontving de sleutel van Piet de Geus, directeur De Geus Bouw, die zij vervolgens weer aanbood aan Omar Ramadan, bestuursvoorzitter van de Sofiascholen. Ook was er een sleutel voor Paula Bernsen, van Blos Kinderopvang.

IKC is een innovatief kindcentrum, waarin onderwijs en kinderopvang gaan samenwerken. In de IKC hebben voormalige Basisschool Meer en Dorp en Wonderland Kinderopvang, die per 1 april Blos Kinderopvang gaat heten, een plek gekregen.

De Geus zei trots te zijn op de nieuwbouw. “Het is een prachtig gebouw geworden met een mooie buitenruimte. In het eerste kwartaal van 2021 werd het startsein gegeven en 8 maart jongstleden werd het opgeleverd. Ik wens iedereen hier veel werkplezier toe en de leerlingen een mooie tijd.”

Wethouder Karin Hoekstra wist zich nog de dag te herinneren dat de eerste paal werd geslagen en de tijdcapsule werd begraven. “Daar stond ik dan met mijn helm en laarzen en in september stond ik op het dak omdat het hoogte punt was bereikt, Nu staan we hier vandaag, bij de opening.” De wethouder vertelde dat er aanvankelijk veel weerstand was over de locatie. “We zouden zomaar een hap wegnemen uit het park en de vraag was hoe we dat zouden compenseren. Er is echter een kwaliteitsslag geleverd en er is een prachtig energieneutraal en duurzaam gebouw gekomen. Eerst dacht ik nog: wat zijn dat nou voor houten palen op het pand? Maar daar komt groen op, zodat het mooi gaat passen in de omgeving. Wij als gemeente kunnen alleen maar super trots zijn.”

Ook Omar Ramadan stak zijn trots niet onder stoelen of banken. “Eerlijk gezegd waren we wel klaar met de overkant en zijn blij dat we dit hebben mogen realiseren. We hebben nu twee kleuterklassen, dat worden er halverwege dit schooljaar die en het ziet er naar uit dat het er vier gaan worden, zo’n grote run is er ontstaan.”

IKC wordt steeds populairder in het hele land. In sommige plaatsen zijn er zelfs meerdere, waaronder in Katwijk. De IKC biedt activiteiten voor kinderen van 1 tot 4 jaar en van 4 tot 13 jaar onder één dak. Er gaat niet alleen hard geleerd worden, maar is er ook veel ruimte voor gezondheid. Bij de IKC staat goede voeding, maar ook veel beweging op een belangrijke plaats. Het voordeel is ook het mooie naastgelegen park, waar ze heerlijk buiten kunnen spelen. Twee partners hebben elkaar gevonden en Frederieke van der Lei, directeur van IKC Vossenpark kon het niet beter formuleren: “Er gaan hier kinderen rondhollen, kruipen en lopen en ik kan niet wachten tot het daadwerkelijk zover is.”

n Wethouder Karin Hoekstra: ‘Er is echt een kwaliteitsslag geleverd’

Afbeelding

Uit de krant