Logo dehillegommer.nl
<p>Geen hand, maar wel een welgemeende &acute;boks&acute; van de burgemeester. | Foto: Mexs Schellingerhout.</p>

Geen hand, maar wel een welgemeende ´boks´ van de burgemeester. | Foto: Mexs Schellingerhout.

Koninklijke onderscheiding voor Ruud Degenhardt

Burgemeester Arie van Erik verraste de Hillegommer Ruud Degenhardt 15 december op het kantoor van Pensioenfonds PGB in Amstelveen met een Koninklijke Onderscheiding. 

Degenhardt is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. 

Hij is oud-bestuursvoorzitter van Pensioenfonds PGB en kreeg zijn onderscheiding uitgereikt tijdens de digitale afscheidsbijeenkomst voor oud-bestuursleden van het PGB. Degenhardt nam in 2020 afscheid van het pensioenfonds, na bij elkaar opgeteld bijna 47 jaar in het bestuur te hebben gezeten. Van Erk loofde in zijn speech bij de uitreiking van de koninklijke onderscheiding met name de belangeloze inzet van Ruud Degenhardt, die pas in de tweede helft van zijn bijna 20-jarige bestuursperiode bij Pensioenfonds PGB beroepsbestuurder werd. 

Onder zijn leiding is het PGB enorm gegroeid en hoort het tot de top 10 van grootste pensioenfondsen in Nederland. Ook kreeg het PGB in 2018 de onderscheiding “beste grote pensioenfonds” onder meer vanwege zijn vernieuwende beleggingsbeleid, dat zorgde voor extra rendement voor de deelnemers. Daarnaast zette Degenhardt zich jarenlang in voor goed bestuur in de pensioensector via de Pensioenfederatie. “Pensioen is iets waar mensen hun leven lang voor werken. Heel belangrijk dus voor mensen. Het is goed, nee noodzakelijk, dat pensioenfondsen daar zorgvuldig mee omspringen. Dat mensen met kennis én een sociaal gezicht zich hierover ontfermen”, aldus Van Erk.

Meer berichten