Wethouder Jan van Rijn in de (gaar)keuken van eigenaars Richard Heus en Inge Strijdonck. | Foto: Sven van der Vlught.
Wethouder Jan van Rijn in de (gaar)keuken van eigenaars Richard Heus en Inge Strijdonck. | Foto: Sven van der Vlught.

Gemeente steunt actie gaarkeuken

Algemeen

Zoals in week 49 in deze krant te lezen was, is café Murphy’s law gestart met een gaarkeuken. Iedereen kan hier een maaltijd komen ophalen maar de gaarkeuken is vooral bedoeld voor mensen met een kleine beurs. Sinds de laatste persconferentie is het café alleen maar de vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag open. Toch is er al de hele dag bedrijvigheid, maar wel in de keuken. Eigenaren Richard Heus en Inge Strijdonck besloten niet bij de pakken neer te zitten en bedachten, dat er nog veel meer mensen zijn, die het in deze tijd moeilijk hebben.

Ze besloten een gaarkeuken te starten en dat betekent dat iedereen op de woensdag, donderdag en vrijdag terecht kan om een verse maaltijd te komen halen.

Sponsors

Het café is nog op zoek naar sponsors die hen van ingrediënten voor de maaltijden kunnen voorzien. De eerste maaltijden heeft eigenaar Heus uit eigen zak betaald. “We zijn heel blij met de brede maatschappelijke blik die de eigenaar hier laat zien. Dit mooie en warme initiatief van deze ondernemer wil het college van burgemeester en wethouders van harte ondersteunen. Dat doen we niet alleen met woorden maar ook met een financiële bijdrage vanuit de gemeente om dit initiatief te ondersteunen”, laat Jan van Rijn wethouder Economie en Welzijn, weten.

Murphy’s Law is van woensdag tot en met vrijdag van 16.00 tot 18.00 uur open voor het afhalen van maaltijden. 

De coronapandemie heeft voor velen ook financiële gevolgen. Tegenslag kan iedereen treffen, daar hoeft niemand zich voor te schamen. Van jong tot oud, van werkgevers tot werknemers, van startende tot bestaande ondernemers, iedereen is hier welkom om een maaltijd te komen halen. “Misschien geeft dit dan net wat meer lucht. Als je niks hebt, hoef je niks te betalen. En anders doneer je iets. 

Een vrijwillige bijdrage vinden wij ook prima”, zo laat de gulle eigenaar weten.

Uit de krant