Logo dehillegommer.nl
<p>De dirigent van de HHK en zijn echtgenote werden verrast door burgemeester Arie van Erk. | Foto: AC</p>

De dirigent van de HHK en zijn echtgenote werden verrast door burgemeester Arie van Erk. | Foto: AC

Hangkous en jubileum voor Wim Notenboom

Wim Noteboom, dirigent van de Hillegomse Harmonie Kapel, werd donderdag 25 november op een bijzondere wijze verrast. Zoals gewoonlijk kwam hij samen met zijn echtgenote de repetitieruimte in De Bestemming binnenlopen. Daar aangekomen zag hij zijn 60-koppige harmoniekapel echter in vol ornaat en werd hij verwelkomd met een staande ovatie: “Ik ben echt sprakeloos!” stamelde hij totaal overdonderd. “Jullie hebben het wel voor elkaar zeg!” Even later kwam burgemeester Arie van Erk binnenlopen en kreeg Noteboom voor zijn 35-jarige inzet als dirigent ook nog eens de Hillegomse Hangkous overhandigd.

Door Annemiek Cornelissen

Van Erk stak zijn bewondering over de inzet van Notenboom niet onder stoelen of banken. “Op 1 november was u 35 jaar dirigent van deze mooie groep, de HHK, die meer dan 125 jaar in Hillegom actief is, de frontleider, waardoor u eigenlijk onmisbaar geworden bent voor de hele Hillegomse gemeenschap en dat kunnen we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan.” 

Maestro

Van Erk bombardeerde Notenboom tot de maestro van de HHK. “U bent gepassioneerd en staat voor een groep die mensen vermaakt en verbindt, hetgeen heel belangrijk is in deze tijd. U bent niet alleen dirigent, maar u denkt mee, neemt het voortouw en besteedt tientallen uren aan voorbereiding voor een concert. U bent ook bedenker en organisator van Hillegom Romantique, een fantastisch initiatief, in de Hoftuin, dat zoveel mensen verbindt.” Ook is Notenboom verbonden aan de blazers van de Hillegomse Muziekschool en heeft hij sinds enkele jaren de bijzondere rol van Sinterklaas in Hillegom op zich genomen. Tenslotte is Notenboom vrijwilliger bij de Hillegomse Huttenbouw. De voorzitter van de Hillegomse Harmonie Kapel Joyce Romijn sprak Notenboom toe en bood hem een boeket bloemen en een cadeaubon aan. Notenboom was enorm verrast: “Ik vind het echt geweldig, ik weet niet wat ik moet zeggen. Ik had dit niet verwacht en dat valt me eigenlijk een beetje tegen. Meestal heb ik dingen wel door, maar nu helemáál niet. Iedereen heeft het geheim gehouden, maar ben er ontzettend trots op.”

Meer berichten