Logo dehillegommer.nl
Foto: pr

Oud-Hillegomse sluit trilogie af met thriller over gewetenswroeging: ‘Blinde Wraak’

‘Blinde wraak’, de derde thriller van de Hillegomse Haarlemse Nina Verheij (36), gaat over de jonge rechercheur Emily Gagliardi. Zij vindt op een ochtend het lichaam van een dode vrouw naast haar appartement, keurig neergelegd als Vrouwe Justitia. Alleen heeft Emily geen idee wie deze vrouw is en waarom ze juist bij haar huis is achtergelaten.

“Mijn kennismaking met de boekenwereld was een prachtige rollercoaster.” Nadat er bij toeval een plekje vrijkwam in het najaarsschema van de Vlaamse uitgeverij Hamley Books debuteerde Verheij in 2019 met ‘Fatale keuzes’. “Het ene moment zat ik nog te typen in de veilige omgeving van mijn appartement, het volgende moment stond mijn thriller opeens op de Boekenbeurs in Antwerpen.”

Het bleek nog mooier te worden: voor haar tweede boek, ‘Geheugenspel’, behaalde Verheij de longlists van de MAX Zilveren Vleermuis en de Hebban Thrillerprijs 2021. “Het voelt nog steeds onwerkelijk als ik die boeken met mijn eigen naam erop zie liggen. 

Om daarnaast ook nog tussen allemaal grote thrillernamen op een nominatielijst te staan, kan ik niet anders dan bizar noemen.”

Met ‘Blinde wraak’ sluit Verheij haar eerste trilogie met weemoed af. “Ik ga Emily missen. Al wordt er in de eerste recensies die inmiddels binnenkomen al geroepen om haar terugkeer, dus zeg nooit nooit.”

Meer berichten