Burgemeester Arie van Erk en wethouder Jan van Rijn genieten zichtbaar. | Foto: Harry Duivenvoorden
Burgemeester Arie van Erk en wethouder Jan van Rijn genieten zichtbaar. | Foto: Harry Duivenvoorden Foto: harry duivenvoorden

Francis van Broekhuizen en Gregor Bak stelen de show in Flora

Algemeen

De Vereniging van Senioren Hillegom kwam dinsdag 9 november bij elkaar in Villa Flora voor een concert dat zij hadden georganiseerd met sopraan en comédienne Francis van Broekhuizen. Op de piano werd zij begeleid voor Gregor Bak.

Deze bijzondere avond was speciaal bedoeld om de VVS Hillegom onder de aandacht te brengen van Hillegomse ‘jonge’ senioren en hen te interesseren lid te worden. 

Want – zoals vele andere verenigingen – heeft de club te maken met een krimp van het ledental. Door de vergrijzing van de bevolking zou men verwachten dat een ouderenvereniging gaat groeien. Maar zestig-plussers staan niet te springen lid te worden van een seniorenclub. 

Een veel gehoorde reden is dat men zich nog te jong voelt, nog prima mobiel is, nog zelf naar het theater gaat, nog iedere week sport, meerdere malen per jaar op vakantie gaat en op de kleinkinderen past. 

Na de aankondiging half oktober waren alle 200 beschikbare kaarten binnen veertien dagen uitverkocht. De belangstelling overtrof dus alle verwachtingen. 

Operazangeres Francis van Broekhuizen is de afgelopen jaren een bekende Nederlander geworden. Naast haar geweldige stem is zij een comédienne pur sang. In anderhalf uur tijd wist zij de zaal voortreffelijk te vermaken. Velen zeiden achteraf: ‘Ik wist dat ze leuk was, maar zo leuk! Ik heb in tijden niet zo gelachen’.

Peperdure gondelvaart door Venetië

Met anekdotes uit haar leven afgewisseld met liederen uit opera’s en musicals bracht zij de zaal in extase. Ludiek sprak zij over haar vrijwilligerswerk bij reizen naar Lourdes, haar ereburgerschap van Dublin, de Ierse stad waar zij nog nooit was geweest, maar toch ereburger geworden. Hilarisch vertelde zij over haar huwelijksreis naar Venetië en de peperdure gondelvaart door de kanalen. Door op de boot te zingen hoopte zij korting te krijgen. Helaas. Toch de volle mep van 160 euro. 

We’ll meet again van Vera Lynn kwam aan bod en delen uit de Sound of Music waarin zijn nu schittert als moeder-overste. Voor het uitzinnige publiek was het genieten geblazen. 

Na afloop hebben zich 65 nieuwe leden aangemeld. Een ongekend hoge score. Ook de aanwezige burgemeester Arie van Erk en wethouder Jan van Rijn gaven zich op, want ook zij behoren tot de doelgroep van de Vereniging van Senioren. Een succesvolle avond, die naar meer smaakt… en dat gaat zeker gebeuren. Er zijn plannen genoeg zoals themabijeenkomsten, stadwandelingen onder leiding van een gids, gecombineerd met museumbezoek, gezamenlijke culturele uitjes, theatervoorstellingen en bedrijfsbezichtigingen.

Uit de krant