Logo dehillegommer.nl
<p>Deze twee jongens vinden het helemaal leuk om samen met wethouder Jan van Rijn een eitje te tikken. | Foto: Annemiek Cornelissen.&nbsp;</p>

Deze twee jongens vinden het helemaal leuk om samen met wethouder Jan van Rijn een eitje te tikken. | Foto: Annemiek Cornelissen. 

Eindelijk weer samen ontbijten

Na een jaar te zijn weggeweest, werd dinsdag 2 en wordt vandaag donderdag 4 en morgen vrijdag 5 november weer het sportschoolontbijt georganiseerd.

Deze activiteit vond plaats in Sporthal De Vosse voor de leerlingen van de groepen 4 en 5 van de Hillegomse Basisscholen. Alleen de Toermalijn deed niet mee. Wethouder Jan van Rijn opende het ontbijt op de dinsdag met een kort woord, waarbij hij het belang van gezond ontbijten en bewegen onderstreepte. Hierna at hij gezellig mee met de leerlingen, totdat de sportactiviteiten van start gingen. De organisatie was in handen van Wessel van den Broek, vierdejaars student van de CIOS en stagiair bij het team Hillegom in Beweging van de Stichting SportSupport Kennemerland: “We hebben een gezond ontbijt kunnen regelen, met volkoren brood, melk en fruit. Gezond eten is belangrijk om goed te kunnen presteren.” De leerlingen konden na afloop onder andere boksen, voetballen of tafeltennissen. Voor leerlingen uit andere groepen, die op deze dagen gym hadden, was een alternatieve les geregeld bij een sportaccommodatie. Daar waren ook medewerkers van SportSupport Kennemerland bij vertegenwoordigd. Volgens Wessel kan worden teruggekeken op een geslaagde activiteit. “De leerlingen waren allemaal even enthousiast. Het is zeker weer voor herhaling vatbaar”.

Meer berichten