Een hennepplant.
Een hennepplant. Foto: Pexels

Zo herken je een hennepkwekerij

Algemeen

Een hennepkwekerij leren herkennen. Dat kunnen inwoners en ondernemers in Hillegom tijdens de Week van de Veiligheid. Aanstaande donderdag staat van 09.30 tot 17.00 uur op het Henri Dunantplein een container waarin een hennepkwekerij is nagebootst. Bezoekers ervaren hier van dichtbij hoe zo’n hennepkwekerij eruit zien en hoe deze ruikt.

Illegale hennepkwekerijen in woningen of bedrijfspanden kunnen gevaarlijke situaties met zich mee brengen. Niet alleen voor de personen die er werken, maar ook voor omwonenden en ondernemers. De hennepcontainer geeft een beeld van hoe kwekerijen in woningen of bedrijfspanden eruit zien. 

Nagebootste plantage
De hennepplantage in de container is nagebootst. De planten zijn van kunststof, maar alle andere materialen zijn afkomstig uit echte hennepkwekerijen. Denk hierbij aan lampen, voorschakelapparaten, koolstoffilter en ventilatoren. Specialisten geven uitleg en voorbeelden uit de praktijk. Zo laten ze zien welke gevaarlijke situaties kunnen ontstaan en hoe omwonenden een kwekerij kunnen herkennen.

Vermoeden van een hennepkwekerij
Als inwoners of ondernemers een vermoeden van een echte hennepkwekerij hebben, dan kunnen zij dit melden bij de Politie via 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000. Zo helpen Hillegommers met elkaar de gemeente veilig te houden.

Uit de krant