Logo dehillegommer.nl
<p>Christa (rechts) met gast op de fiets.</p>

Christa (rechts) met gast op de fiets.

(Foto: pr)

Fietsmaatjes Hillegom Lisse zoekt een coördinator Communicatie en PR

Fietsmaatjes Hillegom Lisse zoekt een nieuwe coördinator communicatie nu Christa Portegies er na drie jaar mee wil stoppen. “Kijk wat je leuk vindt, je kunt je talenten er verder in ontwikkelen”, zegt ze over die rol, die zij als vanzelf invulling gaf bij de start van de stichting drie jaar geleden.

Vrijwilligers en gasten gaan en komen, dus in beeld blijven is belangrijk, vindt de afzwaaiende coördinator. Ook financiën werven voor onderhoud en vervanging van de duofietsen is een taak, want de fietsen worden intensief gebruikt en sommige worden een jaartje ouder.
“De succesfactor van Fietsmaatjes Hillegom Lisse is het feit dat we actiegericht zijn”, zegt Christa. “Het is een hands-onclub met veel diversiteit. De mensen die zich inzetten willen leuke dingen doen en dat doen ze goed. De complimenten, het plezier en de succesvolle groei zijn de echte beloning. Dat zorgt ervoor dat je als stichting mensen bindt en boeit, en dat ze zich kunnen ontwikkelen.”

Christa’s oproep
Haar oproep aan iemand die interesse heeft in een rol bij het team Communicatie en PR is dan ook: “Als je er zin in hebt, kleef aan. Laat weten wat je zou willen doen! Waar liggen jouw talenten? Heb je kennis op dit terrein, wil je dat dan met ons delen? Je doet het samen met ons team en we leren van elkaar. Ga ermee beginnen, en we kijken met elkaar hoe het loopt.” De vacaturetekst is te vinden op www.fietsmaatjeshillegomlisse.nl. Reageren kan met een mailtje naar info@fietsmaatjeshillegomlisse.nl.

144 gasten
Wat begon met een duofiets in Lisse en eentje in Hillegom is nu gegroeid naar zeven duofietsen: drie in elk dorp plus een reservefiets. Inmiddels fietsen er sinds 1 juli 144 gasten met 121 vrijwilligers. De oudste gast is 102, de jongste 35. Het doel is duidelijk: gezelligheid en gezonde beweging bieden aan mensen die, om welke reden dan ook, niet zelfstandig kunnen fietsen, van jong tot oud. Actief aan iedereen vertellen wat Fietsmaatjes doet, heeft bijgedragen aan die groei en is essentieel om nieuwe mensen en sponsoren te blijven trekken.

Meer berichten