Logo dehillegommer.nl
<p>Buren werden verrast door een bloemetje van... de buren.&nbsp;</p>

Buren werden verrast door een bloemetje van... de buren. 

(Foto: pr)

Buren verrast met BUURbloemetje

Landelijke Burendag is dit jaar weer gevierd op zaterdag 25 september.  Team Buurtwerk van WelzijnsKompas vroeg Hillegommers en Lissers: ‘Welke buur verdient er volgens u een bloemetje?’. WelzijnsKompas ontving hele mooie verzoekjes om buren in het zonnetje te zetten. Buurtwerker Carlijn French ging met de tuktuk op pad in Hillegom en Lisse om buren te verrassen met het BUURbloemetje. Bloembinderij Van der Post droeg het BUURbloemetje een warm hart toe en sponsorde een deel van de prachtige, vrolijke boeketten voor de buren in Hillegom.

Als corona iets duidelijk heeft gemaakt, dan is het wel dat het ontzettend waardevol is als er mensen in de buurt wonen met wie er fijn contact is en op wie een beroep gedaan kan worden. Buren werden om verschillende redenen genomineerd voor het BUURbloemetje. Zo waren er buren die in het zonnetje gezet werden omdat ze koken voor bewoners in het appartementencomplex, voor de goede zorgen bij ziekte, ritjes naar het tuincentrum maken waardoor de buurvrouw toch nog kan genieten van het mooie groen daar. 

Altijd klaarstaan
Een buur in Hillegom nomineerde haar buurvrouw omdat zij altijd klaarstaat als er zorg nodig is voor de huisdieren of hun zoontje. “Probleem met opvang? Zij helpt! Luisterend oor nodig? Zij staat klaar! Gezellige bbq? Je kan bij haar aanschuiven! Iedereen verdient zo’n buurvrouw, zij verdient een bloemetje.”
En hoe mooi is het als waardering voor het fijne burencontact wordt geuit. Daarom werden niet alleen de buren die genomineerd werden voor het BUURbloemetje verrast, maar zeker ook de buren die de nominatie hadden gedaan.
Buren waren blij verrast. Het gezegde luidt ook niet voor niets ‘Beter een goede buur dan een verre vriend’. Goede buren maken dat je je thuis voelt in een straat, buurt en wijk.

BuurtKracht
Voor iedereen die iets wil betekenen voor hun straat of buurt, neem gerust contact op met buurtwerker Carlijn French via c.french@welzijnskompas.nl of 0252 757 100. Carlijn vertelt graag meer over BuurtKracht waarbij omzien naar buren centraal staat.

Meer berichten