Logo dehillegommer.nl
Schetsontwerp van Park Rozendaal.
Schetsontwerp van Park Rozendaal. (Foto: pr)

Park Rozendaal gaat groene uitstraling en bewegen in Havenkwartier verbeteren

Sinds kort is het schetsontwerp afgerond voor Park Rozendaal: een nieuwe groenstructuur in het Havenkwartier/ Brouwervaartkwartier. Hierbij worden verschillende kleinere delen openbaar groen aan elkaar verbonden, zodat je er bijvoorbeeld een ommetje kunt maken. Park Rozendaal ligt tussen het Jozefpark en de Sportlaan/ Avenbeeck.

Het schetsontwerp is tot stand gekomen via een intensief participatieproces met inwoners, omwonenden, verschillende organisaties en professionals. Er is speciale aandacht besteed aan duurzaamheid, biodiversiteit en het veranderende klimaat. Daarom is het groen en water aan de Sportlaan en de Avenbeeck ook betrokken bij het schetsontwerp. Andere onderdelen zijn goede wandelpaden, spannende struinpaden en aantrekkelijke speel- en sportfaciliteiten.

Vitaal, toegankelijk en toekomstbestendig
Het college voert met het ‘park’ de ambitie uit van sporten en bewegen in parken met goede en eigentijdse speelplekken voor kinderen. Kernwoorden hierbij zijn: vitaal, toegankelijk en toekomstbestendig. Wethouder Anne de Jong: “We willen een omgeving die uitnodigt tot bewegen en met veilige wandel- en fietsroutes. Met park Rozendaal zorgen we straks voor een mooie en veilig ingerichte omgeving met veel groen, waar inwoners zich prettig voelen.”

Betere samenhang met omgeving
Het college wil dat het nieuwe park ervoor zorgt dat de huidige groenvoorzieningen beter op elkaar aansluiten en bij elkaar passen. Maar ook dat het groen een geheel gaat vormen met de nieuwe Jozefkerk en omgeving, de moskee, het transformatorstation, de begraafplaats, de nieuwbouw aan Leembruggenstraat, speeltuin Jeugdland en de toekomstige seniorenwoningen op de Savio-locatie.

Besluit na definitief ontwerp
Het schetsontwerp wordt de komende maanden uitgewerkt in een definitief ontwerp. Naar verwachting neemt de gemeenteraad begin volgend jaar een besluit over het definitieve ontwerp en daaraan verbonden kosten van ongeveer 1 miljoen euro. Na de zomer kan dan de aanleg beginnen.

Meer berichten