Logo dehillegommer.nl
Voorbeeld van een stalling waar een duofiets kan staan. Fietsmaatjes is dringend op zoek naar soortgelijke ruimtes waar ze gratis gebruik van kunnen maken.
Voorbeeld van een stalling waar een duofiets kan staan. Fietsmaatjes is dringend op zoek naar soortgelijke ruimtes waar ze gratis gebruik van kunnen maken. (Foto: pr)

Fietsmaatjes zoekt een gratis stalling

Fietsmaatjes Hillegom Lisse (FMHL) loopt tegen een paar obstakels aan die verdere groei kunnen gaan belemmeren. De organisatie is dringend op zoek naar gratis extra ruimte om twee duofietsen te stallen: eentje in Hillegom en eentje in Lisse. Wie helpt?

FMHL heeft een team met enthousiaste mensen die deze activiteit  - fietsen op een duofiets met een gast die dit zelf niet (meer) kan - organiseert. In 2021 zijn ze weer gegroeid met nieuwe gasten en vrijwilligers. Dit is ook te verwachten nu er in Nederland steeds meer ouderen bijkomen. Maar elke – elektrische - duofiets heeft ook een droge afsluitbare stalling nodig en daar schort het momenteel aan.

Fietsmaatjes heeft behoefte aan gratis ruimte om een duofiets te kunnen stallen in zowel Hillegom als Lisse. “We doen hierbij een dringende oproep aan eenieder die ons hiermee kan helpen. De ruimte die we zoeken moet dagelijks toegankelijk zijn, dat betekent een brede deur van minimaal 1,20 meter, afsluitbaar, droog en de mogelijkheid voor een elektraaansluiting. Eventuele aanpassingen zijn voor rekening van FMHL. Wij denken bijvoorbeeld aan een goed bereikbare garagebox in of rond het centrum. Alstublieft laat het ons weten. U kunt een mail sturen naar bestuur@fietsmaatjeshillegomlisse.nl.”

Meer berichten