De vlag mag uit, want het hoogste punt van de bouw is bereikt. Het IKC opent komend voorjaar de deuren.
De vlag mag uit, want het hoogste punt van de bouw is bereikt. Het IKC opent komend voorjaar de deuren. Foto: Celine van Leen

Hoogste punt IKC Vossepark bereikt

Onderwijs

In het voorjaar van 2022 openen de deuren van IKC Vossepark in Hillegom. Donderdag 23 september werd het hoogste punt bereikt van het indrukwekkende en duurzame pand, op de hoek Weerlaan/Vosselaan. Om dit te vieren, hesen twee leerlingen van Basisschool Meer en Dorp, de school die in het voorjaar samen met Kinderopvang Wonderland (locatie Maasdamlaan) opgaat in het IKC, de vlag. Wethouder Karin Hoekstra sprak mooie woorden.

Ook kinderen en collega’s op school en de opvang konden dit symbolische moment meebeleven. Zij kregen later een filmpje en foto’s te zien. Vanwege de coronamaatregelen en uit oogpunt van veiligheid konden er niet meer kinderen aanwezig zijn op de bouwplaats. 

Toekomstbestendig onderwijsgebouw
Gemeente Hillegom is blij met de voortgang van de bouw. “Met de realisatie van dit Integraal Kindcentrum ontstaat er een nieuw, gezond en toekomstbestendig onderwijsgebouw voor zowel kinderopvang als basisonderwijs”, aldus wethouder Hoekstra. “Een aanwinst voor Hillegom waar we trots op mogen zijn.”
Friedeke van der Lei, directeur van Basisschool Meer en Dorp en later IKC Vossepark, werkt samen met Lieneke Goedhart, locatiemanager Wonderland Kinderopvang locatie Maasdamlaan, aan een vernieuwend onderwijsconcept waarin zowel onderwijs als kinderopvang een grote rol spelen door het leren en spelen te combineren. “Vanuit een gezamenlijke pedagogische visie bieden we de kinderen straks een doorgaande leerlijn; hierbij is er aandacht voor ieder individu en is er ruimte voor kinderen van 0 tot 13 jaar om zowel te spelen als te leren”, vertelt Van der Lei enthousiast.

Instroomgroep
Het IKC laat kinderen opbloeien tot verantwoordelijke wereldburgers met een gezonde levensstijl. Op school zal met thema’s gewerkt gaan worden. Leren door te doen, sturing op goede leeropbrengsten en daarnaast een duidelijke plaats voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van de kinderen. Het IKC ontvangt al veel aanmeldingen en start in het voorjaar met een instroomgroep. Het kinderdagverblijf heeft de intentie om dit najaar al een extra groep te openen.

Uit de krant