Logo dehillegommer.nl
<p>Wethouder Karin Hoekstra en Jan van Duijn (directeur van Rhijn Projektontwikkeling) op de bouwlocatie. | Foto: PR.</p>

Wethouder Karin Hoekstra en Jan van Duijn (directeur van Rhijn Projektontwikkeling) op de bouwlocatie. | Foto: PR.

Gemeente sluit overeenkomst voor bouw 115 woningen

Voor de ontwikkeling van het voormalige terrein van De Wit Transport (1e Loosterweg 30) en de percelen van 1e Loosterweg 36A en 44A heeft de Gemeente vorige week een overeenkomst met Van Rhijn Projectontwikkeling B.V. gesloten.

Van Rhijn heeft voor dit gebied een plan gemaakt voor 115 woningen getiteld ‘De Witte Tulp’. In de overeenkomst spreken de gemeente en de ontwikkelaar af onder welke voorwaarden deze woningen ontwikkeld kunnen worden, waaronder aan welke kwaliteit het gebied moet voldoen en in welke prijsklasse de woningen beschikbaar komen. Met de geplande 115 woningen in het plangebied De Witte Tulp komt de woonambitie van de gemeente weer een stap dichterbij.

Het is een gevarieerd plan met verschillende typen woningen waaronder rijwoningen, beneden/boven woningen, twee-onder-een-kapwoningen, appartementen en een vrijstaande woning. Van de in totaal 115 woningen zullen er 32 sociale huurwoningen worden gerealiseerd en 20 woningen in de middel dure huur of goedkope koop. 

In de zogenaamde anterieure exploitatieovereenkomst maken de gemeente en de ontwikkelaar afspraken over het plangebied en de woningen. Het is een eerste stap voor de verdere ontwikkeling van het plangebied. In het najaar zal Van Rhijn een omwonendenbijeenkomst organiseren. Verder informeert Van Rhijn de omwonenden per brief over het ondertekenen van de overeenkomst en de verdere procedure. Hierbij is ook de mogelijkheid tot inspraak. Meer info: www.wonenindewittetulp.nl.

Meer berichten