Suus Altorf. | Foto Andre Weening, OP, archief
Suus Altorf. | Foto Andre Weening, OP, archief Foto: Andre Weening

Suus Altorf pakt goud op alternatieve EK

Sport

De 17-jarige Suus Altorf uit Hillegom heeft op het alternatieve Europees kampioenschap atletiek voor atleten onder 18 jaar in het Franse Franconville goud gepakt voor Nederland op de 400m horden.

Aan het kampioenschap doen 8 landen mee; het oorspronkelijke EKu18 in Rietie Italië werd vanwege corona geannuleerd.
Afgelopen winter werd Suus al 3e bij de NK indoor op de 800m bij de senioren. In Frankrijk mocht de voor de Spartaan uit Lisse uitkomende talentvolle atlete namens team NL lopen.

Daarbij wist ze naar de winst op de 400m horden te lopen. Door de plaatselijke speaker werd ze vergeleken met Femke Bol. In een spannende race finishte ze in een tijd van 60 seconden 99” waarmee ze ternauwernood een Belgische achter zich liet. Na de 400m horden sloot Suus later op de dag het alternatieve EK af met een verdienstelijke 5e plaats op de 1500m. Al met al een prima debuut op een internationaal toernooi. (Bron: BO)