Logo dehillegommer.nl
<p>In de woning werden harddrugs en een hennepkwekerij aangetroffen.</p>

In de woning werden harddrugs en een hennepkwekerij aangetroffen.

(Foto: pexels.com)

Gemeente sluit pand na vondst hennepkwekerij

Burgemeester Arie van Erk van gemeente heeft maandag 19 juli een woning aan de Frederik Hendriklaan laten sluiten voor de duur van drie maanden.

In de woning trof de politie op 4 mei 2021 een hennepkwekerij aan. Zulke kwekerijen zorgen voor een onveilige woonomgeving voor omwonenden. Ook bestaat een grote kans op brand. Daarom heeft de gemeente stevig ingegrepen.

Mede dankzij binnengekomen meldingen kon de hennepkwekerij worden opgespoord. Deze meldingen zijn belangrijk voor de gemeente en haar partners in de aanpak van dit soort georganiseerde criminaliteit. De gemeente en haar partners kunnen het echter niet alleen. Dus aan inwoners wordt gevraagd of, wanneer zij een vermoeden van drugshandel, een hennepkwekerij of een andere vorm van drugscriminaliteit in een pand hebben, zij dat willen melden. Dit kan anoniem via www.meldmisdaadanoniem.nl of 0800-7000.

Het (bedrijfsmatig) kweken van hennep, drugsproductie en drugshandel worden gezien als een vorm van ondermijning, waar hard tegen opgetreden wordt. Ondermijning betekent dat criminelen uit de onderwereld gebruik maken van diensten van de samenleving (de bovenwereld). Daardoor raken deze twee werelden met elkaar verweven. Criminelen kunnen hiermee druk uitoefenen op de samenleving. De drie gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen staan samen met politie en het openbaar ministerie schouder aan schouder in de aanpak. Ook andere partners, zoals de Belastingdienst, zijn betrokken. Doel is een omgeving te creëren waarin (georganiseerde) criminaliteit geen kans heeft.

Meer berichten