Logo dehillegommer.nl
Het wordt kleurrijk in de tuin met de zaden.
Het wordt kleurrijk in de tuin met de zaden. (Foto: Pixabay)

NS en ProRail heten reizigers in Hillegom welkom met gratis zakje zaden

Nu reizigers weer welkom zijn in het OV heten NS en ProRail iedereen weer welkom op het station. En omdat duurzaamheid voor beide spoorbedrijven heel belangrijk is, delen we op verschillende stations gratis zakjes zaden uit. Het zaaiseizoen is volop aan de gang en met deze zaadjes wordt het een nóg kleurrijkere zomer. In Hillegom krijgen reizigers op 17 juni van 10.00-12.00 uur een zakje zaadjes.

Vanaf nu kunnen reizigers weer gebruik maken van het OV en is het advies om drukte te mijden. Dat betekent ook dat het op stations weer levendiger zal worden. NS en ProRail werken er samen aan om stations en hun omgeving groener te maken om insecten en vogels te trekken en de biodiversiteit te stimuleren. 

Op station Hillegom krijgen reizigers in de ochtend van 17 juni zakjes met zaadjes aangeboden om de eigen tuin ook een paradijs voor bijen en andere insecten te maken. In de zakjes zit een mengsel van Boekweit, Borage, Dille, Goudsbloem, Ganzebloem, Kaasjeskruid, Klaproos, Korenbloem, Mosterd, Phacelia, Bladrammanas en Karwij. Allemaal planten en bloemen waar bijen dol op zijn.

Stationsomgeving
Onlangs zijn verschillende taluds rond stations ingezaaid. Langs het spoor bij de ingang van onder andere de stations Eindhoven Strijp-S, Bodegraven en Dordrecht Stadspolders is een paar duizend vierkante meter grond ingezaaid met bloemrijke bijenmengsels. De komende drie weken worden er op stations in het hele land gratis zakjes uitgedeeld. Want wij zijn B(l)ij je weer te zien op het station!

Meer berichten