Logo dehillegommer.nl
<p>Enkele geluksvogels die Keukenhof in het kader van Testen voor Toegang konden bezoeken.&nbsp;</p>

Enkele geluksvogels die Keukenhof in het kader van Testen voor Toegang konden bezoeken. 

(Foto: pr)

27.000 gasten voor Keukenhof

Zelfs bij de officiële sluiting van Keukenhof lag het park er nog prachtig bij: een cadeau van het koele en natte voorjaar, waardoor de natuur wat later op gang kwam. Toch hebben slechts 27.000 gasten met eigen ogen kunnen zien hoe het werk van vele tuinmannen daadwerkelijk uitpakte. Zij mochten naar binnen tijdens de schamele zes dagen die het park open mocht voor een test.

Voor de rest van het seizoen 2021 bleef Keukenhof wederom gesloten als gevolg van de lockdown. Een schrale troost was dat bijna 20 miljoen mensen virtueel hebben genoten van de bloemenpracht. Keukenhof maakte video’s voor social media, met iedere week nieuwe beelden van de bloei in het park.

Keukenhof-directeur Bart Siemerink heeft herhaaldelijk aangegeven dat het park er alles aan gedaan heeft om op een veilige manier open te kunnen voor publiek, net als ieder ander park in Nederland. Er waren alleen buitenactiviteiten gepland en alle gebouwen zouden gesloten blijven. In het 32 hectare grote park zou een beperkt aantal bezoekers een veilig en gecontroleerd dagje uit kunnen beleven. Afstand houden is immers geen probleem en het is bekend dat in de buitenlucht nauwelijks besmettingen plaatsvinden. De uitgebreide lobby in de pers en richting politiek mocht helaas niet baten. De overheid hield vast aan het generieke beleid dat alle attracties gesloten moesten blijven. Daardoor konden honderdduizenden bezoekers dit voorjaar niet naar Keukenhof.

Het park mocht alleen zes dagen open binnen het programma Testen voor Toegang met een beperkt aantal bezoekers. Zij moesten allemaal vooraf getest worden op corona. “Het was voor Keukenhof het tweede seizoen achter elkaar met nagenoeg geen inkomsten”, geeft Bart Siemerink aan. “We hebben geïnvesteerd in nieuwe ticketsystemen om bezoekersaantallen te spreiden over het seizoen en gedurende de dag. Op die manier kunnen alle bezoekers een mooie dag beleving tussen de bloemen. We werken nu toe naar het volgende seizoen en kijken ernaar uit om ons park in 2022 van 24 maart tot en met 15 mei weer echt aan de bezoekers te laten zien. Gelukkig hebben we de kosten goed in de hand kunnen houden dit jaar en zijn we in staat om deze moeilijke periode te overleven.”

Meer berichten