Logo dehillegommer.nl
<p>Collage van de winnende foto&#39;s met bovenin die van Gieny Westra.</p>

Collage van de winnende foto's met bovenin die van Gieny Westra.

Dit zijn de winnaars van de fotowedstrijd van Bloemencorso Bollenstreek

De winnaars van de fotowedstrijd van het Bloemencorso Bollenstreek zijn bekend. Begin april werd de wedstrijd uitgeschreven als onderdeel van het Hartverwarmende alternatieve corsoprogramma. In maar liefst vier categorieën kon worden deelgenomen en in totaal heeft dat meer dan 180 fantastische inzendingen opgeleverd.

Aan elke categorie was een jury verbonden voor de beoordeling van de foto’s. Dit heeft vier plaatjes én vier winnaars opgeleverd: Gieny Westra, Katwijk (categorie (Semi)professionals); Hanneke van Rij, Hillegom (Social Influencers); Melanie Cederhout, Lisse (categorie Jeugd) en Gerard Out, Hillegom (categorie Historie). De vier winnende foto’s maken deel uit van de tentoonstelling 75 jaar Bloemencorso Bollenstreek in 2022. Maar ook is er voor elke winnaar nog een leuke prijs en worden hun inzendingen gepubliceerd in alle media-uitingen van Bloemencorso Bollenstreek, zowel online als offline.

Categorie 1. (semi)professionals
Winnares: Gieny Westra, jury: Rudi Tuinman en Pascal Koeleman (2Dezign). Juryrapport: De Bollenstreek gezien door een glazen bol. Wie kent de toekomst en waar gaat het heen. Het contrast in de tegenovergestelde wereld in de bol sprak jury erg aan. Een creatieve invalshoek met de vrolijke kleurencombi geel en rood in een minder vrolijke tijd van corona. Een lentegevoel. Maar ook is het klassieke van de bollenvelden anders in beeld gebracht.

Categorie 2. social influencers
Winnares: Hanneke van Rij, jury: Eva van der Kwast (commissielid Communicatie/socials Bloemencorso Bollenstreek). Juryrapport: Kiezen uit zoveel mooie inzendingen was niet makkelijk, maar het is gelukt! Ik heb de foto van Hanneke gekozen als winnende foto in de categorie social influencers. Hanneke maakte deze foto waarbij licht en kleur met elkaar hand in hand gaan. De donkere lucht, die we dit voorjaar wel vaker zagen en de mooie rode tulpen vangen in één beeld de streek met haar diverse seizoenen.

Categorie 3. jeugd (tm 14 jaar)
Winnares: Melanie Cederhout, jury: Terry Hesseling (commissielid Communicatie/socials Bloemencorso Bollenstreek). Juryrapport: De winnende foto in de categorie Jeugd (tm 14 jaar) is een mooie en typische corsofoto. In de lucht zie je het zonnetje lekker schijnen, op de achtergrond een mooie kleurrijke corsowagen. En op de voorgrond een stralende Melanie die geniet van het mooie weer en prachtige corsowagen. Gefeliciteerd Melanie!

Categorie 4. historie/archief (beeld van voor het jaar 2000)
Winnaar: Gerard Out, jury: Celina Yavelow is medewerker beeld- en audiovisuele collecties bij het Noord-Hollands Archief. Juryrapport: De winnende foto in de categorie historie/archief laat meer zien dan een prachtige praalwagen alleen. Ook al is het beeld niet helemaal scherp, er zitten allerlei sporen in verscholen die iets prijsgeven over de tijd waarin de foto is genomen. Meer informatie over de winnende foto’s en de jury staat op www.lissernieuws.nl.

Meer berichten