Logo dehillegommer.nl
<p>In HIllegom kregen Gert - Pierre - en Karin van Soest (midden) een bloemetje. | Foto: pr.</p>

In HIllegom kregen Gert - Pierre - en Karin van Soest (midden) een bloemetje. | Foto: pr.

Bloemenactie geeft kleur aan eerste lentedag

Bloemencorso Bollenstreek mag dan voor het tweede jaar op rij dan wel niet rijden, het zorgde wel voor een lint van bloemen van Noordwijk tot Haarlem.

Met het rondbrengen van tientallen bloemetjes naar degenen die in het kader van de hartverwarmende bloemenactie waren genomineerd voor ‘wie verdient er een bloemetje’ kreeg de eerste lentedag extra kleur.

De actie was een groot succes en was een mooie samenwerking van het Bloemencorso Bollenstreek met de corsogemeenten en lokale marketingafdelingen. Voor de actie mochten inwoners van Noordwijk, Teylingen, Lisse, Hillegom, Heemstede en Haarlem via de website van het Bloemencorso Bollenstreek aangeven wie een bloemetje verdiende en waarom. “Vorige weekend ging de actie van start waarna massaal werd gereageerd. Vrijdag hebben we de actie dicht moeten zetten want de aanmeldingen bleven maar binnenstromen. Er zaten verdrietige verhalen tussen, maar ook heel vreugdevolle, ” laat een woordvoerder weten. Zondagmiddag werden in elke corsogemeente en Haarlem vijfenzeventig genomineerden met een bloemetje verrast. Vijfenzeventig omdat Bloemencorso Bollenstreek volgend jaar zijn 75ste jubileum editie groots hoopt neer te zetten. In Warmond (gemeente Teylingen) was het corsovoorzitter Willem Heemskerk die door de Teylinger wethouder Marlies Volten als een van de eersten een bloemetje kreeg aangereikt.

Vervolgens gingen de corsovrijwilligers en collegeleden elk hun weg om genomineerden met een bloemetje te verrassen. Het Hospice Duin en Bollenstreek werd aangedaan, iemand van Voorhout Schoon kreeg een bloemetje en daarnaast vele anderen met elk hun eigen verhaal. In Noordwijkerhout (gemeente Noordwijk) kregen ook corsobestuurslid Esther den Hertog en Marit Hogervorst die de stekersgroep KAVB Noordwijkerhout onder haar hoede heeft een bloemetje voor hun nooit aflatende inzet. In Lisse, Hillegom en Haarlem was het eveneens een bloemenfeest, terwijl in Heemstede de bloemetjes op een later tijdstip worden uitgereikt.

Een bijzondere genomineerde was de heer Bart Bergman, inmiddels gepensioneerd kweker, die vele jaren de bloemen voor de Paus regelde. Vanaf 1990 tot een paar jaar geleden was hij betrokken bij de jaarlijkse aankleding van de Paasviering op het Sint-Pietersplein in Rome. Ook geen onbekende in de sector die een bloemetje uit handen van de lokale burgemeester Lies Spruit kreeg was Ton van Eijk die het corso en kindercorso wel uit de brand hielp met het aanvullen van een bloementekort. Ook heeft deze de Dahliamozaïeken in de Bollenstreek van de grond getild. Een groeiend evenement dat door de coronacrisis zoals zoveel evenementen even stil is gelegd. En dan waren er de vele tientallen lieve mensen die een bloemetje verdiend hadden vanwege moedig gedragen eenzaamheid door de coronacrisis, ziekte, maar ook bijzondere verjaardagen en jubilea. Bloemen zeggen dan meer dan woorden en wat was iedereen blij met deze Hartverwarmende bloemengroet. Na de Gezichten van het Bloemencorso Bollenstreek was dit de tweede actie van het alternatieve corsoprogramma dat op 17 april, de oorspronkelijke corsozaterdag, met een spraakmakende actie wordt afgesloten.

Meer berichten