Logo dehillegommer.nl
<p>Galerie, Kunstuitleen Bollenstreek heeft ook werk van kunstenaars die bekend zijn in binnen- en buitenland, zoals Wouters Stips. | Foto: pr.</p>

Galerie, Kunstuitleen Bollenstreek heeft ook werk van kunstenaars die bekend zijn in binnen- en buitenland, zoals Wouters Stips. | Foto: pr.

Expositie Wouter Stips

Bij Galerie / Kunstuitleen Bollenstreek is van 5 april tot en met 15 mei een expositie van de grote kunstenaar Wouter Stips te bewonderen.

Denise van der Zande, (kunstcommissie HLT): “We zijn ook heel trots op de grote namen in onze collectie. Wouter Stips is daar één van.”

Stips is een gevierd kunstenaar in binnen- en buitenland. “Een aantal keer per jaar ga ik op atelierbezoek bij een kunstenaar. Ik zoek dan werk uit voor de komende expositie en mag een kijkje nemen in het atelier om de werkwijze te zien. Dat we bij Wouter Stips op bezoek mochten komen, was echt een hele eer.”

Stips (1944) is tevens een bekende in televisieland. Hij bedacht en produceerde onder andere het destijds populaire programma Twaalf steden, dertien ongelukken. Ook in het theater is hij geen onbekende. Voor zijn expositie in het Singer in Laren produceerde hij het stuk Kind van 70. Hij combineerde hier beeldmateriaal met moderne dans en muziek. Hij houdt atelier aan huis in Hilversum.

In de toonzaal naast het atelier zijn niet alleen schilderijen en zeefdrukken van Stips te zien maar ook een levensgroot houten beeld en kleurrijk glaswerk uit het Italiaanse Murano. Dit glaswerk wordt niet geblazen maar gemodelleerd. Er wordt gewerkt met verschillende sprankelende kleuren en bladgoud om een gelaagdheid te bereiken. De beelden sluiten naadloos aan bij de schilderijen en versterken elkaar.

Na de expositie worden de werken uitgeleend (glaskunst uitgezonderd) en te koop aangeboden. Gedurende de expositieperiode heeft de Kunstuitleen een welkomstgeschenk klaar liggen voor nieuwe leden. Het welkomstgeschenk is één van de prachtige kunstboeken van Wouter Stips.

Bezoekers kunnen telefonisch of via de mail een afspraak maken om langs te komen tijdens openingstijden om de expositie Kleurrijke kunst te komen bekijken. De Kunstuitleen is elke vrijdag en zaterdag én meerdere zondagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Meer informatie: www.kunstuitleenbollenstreek.nl.

Meer berichten