Logo dehillegommer.nl
<p>De klasgenoten hebben zelfs een kandidatenlijst gemaakt. | Foto: pr</p>

De klasgenoten hebben zelfs een kandidatenlijst gemaakt. | Foto: pr

Ysé en Isabell richten eigen partij op: Lijst 7

Ysé (9) en Isabell (10) van groep 7 van basisschool de Fontein zijn bezig met een project om een politieke partij op te richten.

“Onze partij heet Lijst 7 en staat voor het milieu. Wij hebben voor dit onderwerp gekozen, omdat het over onze toekomst gaat en wij vinden dat wij er iets aan moeten doen. Onze standpunten zijn: op meer plekken prullenbakken zoals bijvoorbeeld op het strand, het bos maar ook gewoon in woonwijken. Zodat er minder plastic op straat wordt gegooid en de plastic soep niet nog groter wordt.

Wij vinden ook dat er minder autowegen gemaakt moeten worden, zodat er minder auto’s rijden en er minder CO2 wordt uitgestoten. Ook vinden wij dat provincies niet zelf mogen bepalen hoe hun natuur is in die provincie. Want als het in de ene provincie heel groen is en in de andere rijden alleen maar auto’s schiet het ook niet op.

Wij gaan met de hele klas op 31 maart afval prikken bij de Meerlanden. Met het geld wat wij daar mee verdienen hebben wij een verrassing voor heel de klas. Wij dragen hiermee een steentje bij en alle kleine beetjes helpen.”

De meiden hebben enorm veel lol in hun politieke actie. Ze hebben zelfs een kandidatenlijst gemaakt, waarop Roos, Gijs en Lieve staan. Uiteraard heeft Lijst 7 een poster en volgt nog een presentatie die zij maandag 22 maart voor de klas presenteren.

Meer berichten